Računalništvo, telefonija
16.10.2019 16:00

Deli z drugimi:

Share

Pri Pornhubu niso za hitre odločitve

Ko je 22 žensk junija letos tožilo neodvisno založbo “Girls Do Porn” zaradi domnevne prisilne prostitucije, to Pornhuba ni zmotilo. Ta je “Girls Do Porn” še vedno označeval kot uradnega partnerja pri zagotavljanju vsebin in z njimi poslovno sodeloval.
Pri Pornhubu niso za hitre odločitve
Pri Pornhubu niso za hitre odločitve

Uradno sodelovanje so pri Pornhubu delno prekinili šele, ko se je medijski hiši Vice oglasilo več kot 100 žensk in njihovih pravnih zastopnikov. Razkrili so, kako so ženske zvabili v sodelovanje. Te naj ne bi “nikoli izrecno dovolile snemanja kočljivih aktov in njihove objave v pornografske namene”.

Pri Pornhubu so vsebine iz portala sprva odstranili le delno, pa še to le z uradnega kanala Girls do Porn, ne pa tudi preostalih delov portala.

Ko se je zganila ameriška zvezna vlada in razkrila, da so lastnike založbe “Girls Do Porn” aretirali in jih obtožili prisilne prostitucije (če bodo obsojeni, jim grozi celo doživljenjski zapor!), so povezane vsebine le odstranili iz Pornhuba, toda spet ne v celoti, temveč le tiste, ki so bili naložene neposredno s strani “Girls Do Porn”. Z domnevno goljufivo politiko poslovanja naj bi lastniki zaslužili do 17 milijonov ameriških dolarjev.

Novinarji portala The Verge se ob spremljanju dogodkov sprašujejo, kaj bo, če sploh kaj, “zadovoljilo” ter prepričalo Pornhub in njegovega lastnika, podjetje MindGeek, da se dokončno znebijo zaskrbljujoče vsebine Girls Do Porn. Uporabniki se lahko na lastne oči prepričajo, da najpreprostejše iskanje videoposnetkov “Girls Do Porn” na Pornhubu še vedno ponudi kar nekaj zadetkov. Pri Pornhubu se jih niti ne trudijo skriti. Isto se godi na portalu YouPornu, še eni blagovni znamki v lasti MindGeek-a.

Novinarji, ki jih skrbijo omenjena dekleta, ne navajajo drugih sorodnih vsebin, ki jih, zlasti v temnem spletu, nikoli ne zmanjka.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za svoje naročnike skrbijo z najsodobnejšimi tehnološkimi rešitvami. Med prvimi v svetu so ponudili storitve prek VDSL tehnologije, kmalu za tem pa so svojo ponudbo razširili ... Več
Srebrni partner

ZEOS d.o.o.

Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 366 85 41
O družbi ZEOS Družba ZEOS, d.o.o. je izvajalec skupne sheme ravnanja z e-odpadki (OEEO), odpadnimi baterijami (OPBA) in odpadnimi nagrobnimi svečami (ONS). Skupaj s proizvajalci, ... Več
Zlati partner

XLAB d.o.o.

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB: profesionalen tehnološki inovator XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področje oddaljenega namizja (ISL Online), upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture ... Več