Telefoni
27.12.2016 11:40
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pri Applu očitno pripravljajo veliko presenčenje za ljubitelje iPhonov

Pri Applu očitno pripravljajo veliko presenčenje za ljubitelje iPhonov
Pri Applu očitno pripravljajo veliko presenčenje za ljubitelje iPhonov

Japonski Macotakara, ki velja za enega najbolj zanesljivih virov informacij o razvoju applovih produktov, poroča o zanimivem razvoju nove generacije pametnih telefonov iPhone. Poleg obstoječih velikosti zaslonov naj bi se razvijal še tretji model, ki bi bil umeščen na sredino med oba obstoječa modela. To pomeni, da bi kupci naslednje leto imeli na voljo kar štiri, če štejemo najmanjši iPhone SE, modele pametnih telefonov iPhone.

Najboljši pametni telefon vseh časov v letu 2017 praznuje 10. obletnico obstoja. Ni skrivnost, da pri Applu pripravljajo nekaj posebnega za to priložnost. To se je potrdilo tudi letos, ko se z modeloma iPhone 7 in 7 Plus ni predstavilo veliko oblikovnih sprememb ampak se je Apple osredotočil zgolj na iterativno izboljšavo na ključnih področjih kot je kamera, hitrost delovanja procesorja in podobno. Za leto 2017 se tako napovedujejo večje in predvsem zanimivejše spremembe.

Po neuradnih informacijah naj bi se pri Applu vračali nazaj v preteklost in spet uporabili steklo kot osnovni material. Namesto aluminijastega ohišja naj bi novi iPhone bil sestavljen iz stekla. Tako kot v letih 2010 in 2011, ko so pri Applu predstavili modela iPhone 4 in 4S. Zamenjava aluminijastega ohišja za steklo omogoča tudi integracijo težko pričakovane funkcije brezžičnega polnjenja. S tem bi se pri Applu končno postavili ob bok nekaterim proizvajalcem na platformi Android. Velike spremembe se obetajo tudi pri zaslonu. Slednji naj bi se raztezal po celotni sprednji površini in imel integiran čitalnik prstnih odtisov. To pomeni konec fizičnega gumba pod spodnjim robom zaslona in več površine za same vsebine.

Kaj točno nam bodo pri Applu pripravili bo znano že v prihodnjih mesecih. Brez dvoma bodo govorice vse bolj glasne in natančne saj pri Applu potrebujejo veliko medijske pozornosti pred samo uradno predstavitvijo.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku