Računalništvo, telefonija
29.08.2016 10:20
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prototip računalnika Apple 1 prodan za blazno vsoto denarja!

Računalniški sistem Apple-1 se še vedno prodaja po vrtoglavih cenah!
Računalniški sistem Apple-1 se še vedno prodaja po vrtoglavih cenah!

Računalniški sistemi in druge naprave podjetja Apple so med potrošniki zelo priljubljeni, zato ne preseneča, da so posamezniki zanje pripravljeni odšteti zajetne kupe denarja. Ko pa so naprodaj računalniki, ki so zaznamovali zgodovino podjetja iz Cupertina, so pravi ljubitelji ogrizenega jabolka zanje pripravljeni odšteti nepredstavljive vsote. V to so se pred kratkim lahko ponovno na lastne oči prepričali udeleženci dražbe, ko je bila na vrsti avkcija za enega od prvih Applovih izdelkov, ki ga je v celoti zasnoval in sestavil kar soustanovitelj podjetja Apple Steve Wozniak.

Ljubitelja podjetja Apple in solastnika kozmetičnega podjetja Glamglow Glenn in Shannon Dellimore sta namreč za računalniški sistem Apple-1 odštela kar preračunanih 730 tisoč evrov. Poznavalci so prepričani, da je bil eden prvih prototipov računalnikov podjetja Apple prodan relativno poceni, saj tovrstni računalniki dosegajo ceno tudi višjo od enega milijona evrov. Če ne drugega pa bo od prodaje računalnika Apple-1 imelo korist društvo za boj proti levkemiji, saj bo na račun prejelo kar 10 odstotkov vplačanega denarja, in sicer dobrih 70 tisoč evrov.

Zakaj so posamezniki pripravljeni odšteti vrtoglave vsote za nakup računalniškega sistema Apple-1 pa si poglejte na spodnjem videoposnetku oziroma na spletni povezavi bit.ly/Apple-1-RN.


Prijavi napako v članku