Telefoni
12.09.2016 13:20

Deli z drugimi:

Share

Preverite, katero podjetje še ni obupalo nad sistemom Windows 10 Mobile

Pri podjetju Alcatel še vedno verjamejo v mobilni operacijski sistem Windows 10 Mobile.
Pri podjetju Alcatel še vedno verjamejo v mobilni operacijski sistem Windows 10 Mobile.

Nedavna raziskava analitskega podjetja Gartner je pokazala, da je v drugem četrtletju letošnjega leta mobilna platforma Winodws Phone zabeležila občuten padec tržnega deleža in trenutno znaša le še 0,6 odstotkov. V primerjavi z enakim obdobjem lani je Microsoftova mobilna platforma izgubila kar 1,9 odstotkov tržnega deleža, saj je v drugem četrtletju leta 2015 njen delež znašal 2,5 odstotkov. Kljub temu v njega še vedno verjamejo pri podjetju Alcatel, saj bodo kmalu ponudili v prodajo nov pametnih mobilni telefon Idol 4 Pro, na katerem bo nameščen mobilni operacijski sistem Windows 10 Mobile.

Oblikovno všečni pametni mobilni telefon Alcatel Idol 4 Pro naj bi bil opremljen z zmogljivo strojno opremo, ki naj bi obsegala procesor Snapdragon 820 frekvence 2,1 gigahercev, štiri gigabajte sistemskega pomnilnika in vgrajen pomnilnik s 64 gigabajti prostora. Tu bomo našli še 5,5-palčni (14-centimetrski) zaslon, ki bo slike prikazoval z ločljivostjo1.920 x 1.080 slikovnih točk. Za zajem fotografij in opravljanje videokonferenc pa bosta na voljo digitalni fotoaparat Sony IMX230 ločljivosti kar 21 milijonov slikovnih točk in spletna kamera OmniVision OV8858 ločljivosti osem milijonov slikovnih točk.

Pametni mobilni telefon Alcatel Idol 4 Pro bo po vsej verjetnosti podpiral možnost Continuum, kar pomeni, da bi ga lahko uporabljali celo v vlogi osebnega računalnika. Novost bo sprva naprodaj v Združenih državah Amerike pri ponudniku mobilnih storitev T-Mobile, nekoliko kasneje pa naj bi zašla še v druge države širom sveta, vključno z izbranimi državami znotraj Evropske unije.


Prijavi napako v članku