Računalništvo, telefonija
03.10.2015 08:12

Deli z drugimi:

Share

Prevajalnik Skype na voljo za vse uporabnike Windowsa!

Prevajalnik Skype Translator postaja iz dneva v dan boljši!
Prevajalnik Skype Translator postaja iz dneva v dan boljši!

Podjetje Microsoft je na sredini meseca maja vsem uporabnikom Skypa brezplačno ponudilo v uporabo tako imenovani univerzalni prevajalnik. Novost dejansko zagotavljala prevode skorajda v realnem času, kar pomeni, da lahko odslej med seboj komunicirajo tudi tisti, ki bi se sicer zaradi nepoznavanja tujega jezika ne bi razumeli. Modul Skype Translator je bil vsaj doslej na voljo le uporabnikom operacijskega sistema Windows 10, odslej pa lahko njegove prednosti uživajo vsi uporabniki Microsoftovih operacijskih sistemov Windows.

Modul Skype Translator je odslej na voljo vsem uporabnikom še s strani podjetja Microsoft podprtih operacijskih sistemov Windows, in sicer Windows 7, Windows 8.1 in Windows 10. Ker prevod svetovnih poteka v skorajda realnem času, to pomeni, da se lahko uporabniki pogovarjajo v njihovem maternem jeziku brez potrebe, da bi se učili tujega. Trenutno je ta način komunikacije zagotovljen za angleški, francoski, nemški, italijanski, kitajski in španski jezik, prevod govora v tekst pa je trenutno podprt za več kot 50 jezikov. Upajmo, da bo Microsoft prej ali slej dodal še slovenščino, saj verjamemo, da je še vedno veliko ljudi, ki ne zna dobro tujih jezikov, vendar imajo želijo, da bi z njimi komunicirali kar v domačem jeziku.

Modul Skype Translator bo uporabnikom širom sveta na voljo preko posodobljene programske opreme Skype, pri čemer bo ta na voljo postopoma prav vsem uporabnikom novejših operacijskih sistemov Windows.


Prijavi napako v članku