Triki in nasveti
17.10.2011 11:12
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Preprečite Facebooku, da izdaja vašo lokacijo

Facebookove nenehne posodobitve nam gredo že pošteno na živce.
Facebookove nenehne posodobitve nam gredo že pošteno na živce.

Oh ta Facebook. Vedno s čudnimi, neželenimi in nerazumljivimi spremembami. Tako kot nekaj tednov nazaj, ko je bilo mogoče ob vsaki posodobitvi opaziti tudi uporabnikovo lokacijo. Prepričani smo, da je le malokdo med vami želel funkcijo vklopiti samodejno!? Pred tem je veljalo, da se je prikazal le čas objave: npr. 8 minut nazaj, 2 uri nazaj, včeraj itd. Zdaj Facebook označi tudi lokacijo, od koder se je izvršila določena objava: npr. “blizu Celje” ipd.

Ni nam všeč!
Če ste tudi vi opazili to nevšečnost, ste verjetno nemudoma pobrskali po Facebookovih nastavitvah, da bi izklopili omenjeno funkcijo. Vaše iskanje je bilo zaman. No, vendarle obstaja način kako onemogočiti prikaz vaše lokacije. Kako? Ko kliknete na polje “Posodobi stanje”, boste v spodnjem sivem okvirčku najverjetneje zagledali vaše privzeto mesto. Najverjetneje se niste zavedeli, a če greste z miško preko napisa, se vam bo pokazal križec, s katerim enostavno vaše trenutno mesto izbrišete. Voila. Nič več informacij o lokaciji vaše posodobitve. Če želite funkcijo obnoviti, pojdite z miško na isto mesto in kliknite na Add current city – Dodaj trenutno mesto. Vsekakor je priročno in pohvale vredno, da je omenjeno funkcijo mogoče nastaviti povsem enostavno, a dokaj ne logično ostaja dejstvo, da se takšne stvari v Facebook prikradejo kar iz dneva v dan. In kaj mislite vi?


Prijavi napako v članku