Spletni brskalniki
02.01.2013 10:11
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Preprečimo kriminalcem prevzem nadzora nad našim računalnikom

Microsoft je izdal varnostni popravek »Microsoft Fix it 50971«, ki odpravlja varnostno ranljivost v brskalnikih Internet Explorer 6, 7 in 8 ter preprečuje, da bi nepridipravi prevzeli nadzor nad našim računalnikom.
Namestitev varnostnega popravka »Microsoft Fix it 50971« je bolj kot ne zgolj začasna rešitev.
Namestitev varnostnega popravka »Microsoft Fix it 50971« je bolj kot ne zgolj začasna rešitev.

Microsoftovi programerji so bili čez praznike nadvse aktivni, saj so pripravili programski popravek za varnostno ranljivost, ki je bila prisotna v spletnem brskalniku Internet Explorer in je nepridipravom omogočala prevzem nadzora nad našim računalnikom. Varnostna ranljivost je na srečo prisotna zgolj v starejših različicah spletnega brskalnika Internet Explorer, in sicer v različicah 6, 7 in 8, ki so kakaopak nameščeni na starejših operacijskih sistemih Windows.

Ker mnogi uporabniki operacijskih sistemov Windows niso vešči nameščanje programskih popravkov, so programerji podjetja Microsoft objavili tako imenovan popravek »en klik«, kar pomeni, da programska oprema izvede vse potrebne korake. Popravek samodejno »zakrpa« varnostno luknjo v spletnih brskalnikih Internet Explorer 6, 7 in 8, in to brez potrebe po ponovnem zagonu računalnika. Varnostni popravek »Microsoft Fix it 50971« je dosegljiv za prenos na spletnem naslovu http://goo.gl/AvlEV.

Če vam bo omenjeni popravek povzročal težave, je na spletnem naslovu http://goo.gl/hbDFP na voljo dodatek »Microsoft Fix it 50972«, ki ponastavi privzete vrednosti. Mi vam seveda priporočamo, da si raje kot varnostni popravek namestite novejšo različico spletnega brskalnika Internet Explorer oziroma kakšen drugi konkurenčni spletni brskalnik (Chrome, Firefox, Opera in druge).

Vas zanima več iz te teme?
Internet Explorer brskalnik

Prijavi napako v članku