Triki in nasveti
04.01.2013 09:48
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Preprečimo izklop zaslona na mobilnih napravah Android

Z brezplačno aplikacijo Wakey bomo mobilni napravi Android preprečili izklop oziroma zatemnitev zaslona. Delovanje aplikacije je nadvse enostavno, saj zadošča, da jo odpremo in kliknemo na „žarnico“ v ozadju.
Z enim klikom bomo napravi Android preprečili izklop oziroma zatemnitev zaslona.
Z enim klikom bomo napravi Android preprečili izklop oziroma zatemnitev zaslona.

Verjetno ni slabšega občutka kot ta, da se nam zaslon na mobilni napravi Android zatemni sredi branja zanimivega članka na spletu ali elektronske knjige zaradi izteka časa. Medtem ko imajo nekatere novejše mobilne naprave Android že na voljo funkcijo, ki ob gledanju uporabnika v spletno kamero, samodejno ohrani svetel zaslon z izključitvijo funkcije izklopa zaslona (na primer Samsung Galaxy S3). Mnogi pametni mobilni telefoni in tablični računalniki te možnosti nimajo. To je programerja s psevdonimom „DoubleP90“ spodbudilo k pripravi namenske aplikacije, ki z enim samim klikom prepreči izklop oziroma zatemnitev zaslona.

Brezplačna aplikacija, ki prepreči izklop oziroma zatemnitev zaslona Wakey je dosegljiva na spletnem naslovu http://goo.gl/2jUAF in jo lahko namestimo na vse pametne mobilne telefone in tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 2.2 ali novejšim. Delovanje aplikacije je nadvse enostavno, saj zadošča, da jo odpremo in kliknemo na „žarnico“ v ozadju. V vrstici namenjeni obveščanju se bo pojavila ikona žarnice, kar pomeni, da je aplikacija uspešno „izključila“ možnost zatemnitve zaslona mobilne naprave Android. Delovanje aplikacije izključimo tako, da ponovno kliknemo na ikono in na »žarnico« v ozadju.

Največja pridobitev uporabe aplikacije Wakey je vsekakor ta, da vam ne bo več potrebno izgubljati časa s spreminjanjem časovnih nastavitev za izklop zaslona na mobilni napravi Android. Če boste pri aplikaciji Wakey naleteli na težave ali dvome, nič zato, saj vam bodo na pomoč priskočili strokovnjaki foruma Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku