Računalništvo, telefonija
08.01.2018 16:00
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prepoved zaračunavanja provizij za plačila s kreditno kartico

S 13. januarjem trgovci več ne bodo smeli zaračunavati provizij pri plačilu s debetno ali kreditno kartico preko spleta. Ne glede na višino nakupa. Bodo pa tudi izjeme.
Konec dodatnih procentov pri plačilu s kartico preko spleta
Konec dodatnih procentov pri plačilu s kartico preko spleta

Po 13. januarju, trgovci ne bodo smeli več zaračunavati provizij za nakup preko spleta. Do sedaj, so lahko trgovci za plačilo z debetno ali kreditno kartico preko spleta zaračunavali provizijo. To so naredili tako, da so na zadnjem koraku, pri izbiri plačila po navadi dodali 3%. Ta znesek pa po navadi zaračuna banka za procesiranje plačil.

Tega zneska sedaj več spletni trgovci ne bodo smeli več zaračunavati. Sklepamo lahko, da se bodo izdelki zato zvišali za približno 3%, saj trgovci nikakor ne želijo plačati tega zneska in ga v večini primerov prelagajo na kupce.

Sicer tega potrošniki verjetno ne bomo občutili sprva, morda se cena artiklov ne bo povečala, ampak bodo pa ostale določene izjeme. Tako bodo pa ostale določene izjeme. Trgovci bodo lahko še zmeraj zaračunavali provizijo za plačilo s kartico American Express ali s PayPal-om.


“Pomembna novost je prepoved zaračunavanja provizij za plačilo s kartico. Po 13. januarju to ne bo več dovoljeno, pa naj gre za nakup letalske vozovnice ali sendviča. Izjeme bodo American Express ali PayPal” so zapisali na RTVSLO.


Prijavi napako v članku