Triki in nasveti
11.11.2013 13:11

Deli z drugimi:

Share

Prenovljeni Google Voice Search boljši kot Siri?

Prenovljena spletna storitev Google Voice Search vas bo zlahka prepričala, saj zahteve razume v kontekstu in obravnava nova vprašanja z upoštevanjem prejšnjih vprašanj. Novost je na voljo tako za uporabnike pametnih mobilnih telefonov in tabličnih Android kot iOS.
Prenovljena spletna storitev Google Voice Search je še za razred boljša od njene predhodnice!
Prenovljena spletna storitev Google Voice Search je še za razred boljša od njene predhodnice!

Spletna storitev Google Voice Search je med uporabniki mobilnih naprav zelo priljubljena, saj omogoča glasovno iskanje želenih informacij preko spleta. Z njeno pomočjo lahko z uporabo našega glasu poiščemo informacije o filmskih uspešnicah, slikah, spletnih straneh, bližnjih restavracijah in še bi lahko naštevali. Prednosti nove inačice bodo znali ceniti tudi uporabniki Applovih pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov, saj je novost na voljo še za mobilni operacijski sistem iOS.

Prenovljena spletna storitev Google Voice Search vas bo zlahka prepričala, saj zahteve razume v kontekstu in obravnava nova vprašanja z upoštevanjem prejšnjih vprašanj. Če bomo na primer najprej spraševali po določenem mestu in bomo takoj zatem povprašali po vremenu, bo storitev vprašanje o vremenu povezala z predhodno omenjenim mestom. Spletna storitev nas lahko za nameček obvešča še o dogodkih, seznanja s stanjem na cesti in sproža opomnike glede na lokacijo.

Google Voice Search ima tudi funkcijo prepoznavanja pesmi, podobno, kot smo to do sedaj lahko počeli z aplikacijo Shazam. Prenovljena mobilna aplikacija Google Voice Search za pametne mobilne telefone in tablične računalnike Android je dosegljiva na spletnem naslovu http://bit.ly/19SOhbZ, za Applove mobilne naprave pa na naslovu http://bit.ly/g-voicE. Ker je ta v praksi izjemno uporaben, so mnogi strokovnjaki prepričani, da bi ta lahko brez težav nadomestil celo storitev Siri.


Prijavi napako v članku