Računalništvo, telefonija
02.11.2013 09:11
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prenovljena očala Google Glass še boljša!

Prenovljena večpredstavnostna očala Google Glass zagotavljajo polno združljivost z vsemi vrstami korekcijskih očal in omogočajo uporabo klasične ušesne slušalke. Novost je opremljena še z dovolj zmogljivo strojno opremo, ki bo kos tudi nekoliko zahtevnejšim opravilom.
Nova večpredstavnostna očala Google Glass navdušujejo v vseh pogledih!
Nova večpredstavnostna očala Google Glass navdušujejo v vseh pogledih!

Časopisna hiša Financial Times je pred kratkim zatrdila, da bodo večpredstavnostna očala Google Glass navadnim smrtnikom na voljo še pred koncem leta (http://bit.ly/G-glass). Računalniški gigant bo po vsej verjetnosti v prodajo ponudil novo različico priljubljenih očal, ki so v primerjavi s predhodno inačico doživela številne spremembe v sami zgradbi. Novost je bila namreč narejena na način, da zagotavlja polno združljivost z vsemi vrstami korekcijskih očal in omogoča celo uporabo klasične ušesne slušalke.

Prenovljena večpredstavnostna očala Google Glass so tako opremljena z dovolj zmogljivo strojno opremo, ki bo kos tudi nekoliko zahtevnejšim opravilom. Ta namreč obsega enojedrni procesor OMAP4430, ki temelji na osnovi 45-nanometrske tehnologije in podatke preračunava pri frekvenci enega gigaherca. Preostala strojna oprema obsega še en gigabajt sistemskega pomnilnika, digitalni fotoaparat ločljivosti 5 milijonov točk z možnostjo zajema videoposnetkov v ločljivosti 720p in kakovosten zaslon ločljivosti 640 x 360 slikovnih točk, ki slike prikazuje na enak način, kot bi z razdalje dveh metrov spremljali 25-palčni (63,5-centimetrski) zaslon visoke ločljivosti.

Podjetje Google je zatrdilo, da bodo lahko zdajšnji lastniki večpredstavnostnih očal Glass Explorer ta očala zamenjali z novo različico povsem brezplačno. Poleg tega so pri Googlu tudi uradno potrdili, da bodo zdajšnji lastniki očal Glass kmalu dobili možnost nakupa največ treh večpredstavnostnih očal za prijatelje in sorodnike.


Prijavi napako v članku