Dodatki za računalnike
12.09.2012 23:00
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prenovljena in izboljšana iPod nano in iPod touch

Nova iPod nano in iPod touch bosta onkraj luže in v izbranih državah na voljo že oktobra.
Nova iPod nano in iPod touch bosta onkraj luže in v izbranih državah na voljo že oktobra.

Čeprav je bil pametni mobilni telefon iPhone 5 glavna zvezda Applove septembrske konference, sta bila precejšnje pozornosti deležna tudi prenovljena prenosna predvajalnika večpredstavnostnih vsebin iPod nano in iPod touch. Največje prenove je bil deležen slednji. Apple je namreč iPod touch četrte generacije opremil z enakim zaslonom kot iPhone 5. To pomeni, da ima novinec sedaj za prikazovanje slik na voljo 4-palčni oziroma 10,2-centimetrski zaslon Retina z ločljivostjo 1.136 x 640 točk in gostoto 326 pik na palec. Novinec je relativno kompakten in lahek, saj meri v debelino le 6,1-milimetra in tehta borih 88 gramov.

Prenovljeni iPod touch za preračunavanje podatkov uporablja dvojedrni procesor A5. Apple zagotavlja, da je novo grafično jedro kar sedemkrat zmogljivejše od predhodnika. To dejansko pomeni, da bomo lahko novinca brez težav uporabljali tudi v vlogi zmogljive prenosne igralne konzole. Vgrajena baterija zagotavlja do 40 ur avtonomije pri predvajanju glasbe oziroma osem ur za videoposnetke. Tu seveda ne gre spregledati digitalnega fotoaparata ločljivosti pet milijonov točk z goriščnico f2.4 in bliskavico LED. Prenovljeni iPod touch bo na voljo v petih barvah, in sicer aluminijasti, črni, modri, rumeni in rdeči. Za 16 gigabajtno različico bo onkraj luže potrebno odšteti preračunanih 155 evrov. Od dražjega iPoda touch z 32-gigabajti pomnilnika se bodo trgovci ločili za preračunanih 195 evrov.

Delne prenove je bil deležen tudi manjši precej manjši prenosni predvajalnik večpredstavnostnih vsebin iPod nano. Ta je sedaj opremljen z 2,5-palčnim oziroma 6,35-centimetrskim zaslonom in ima »poenostavljene« gumbe. Sedaj je na voljo celo gumb »Domov«. Novi iPod nano se lahko pobaha še s prenovljenimi ikonami in hitro podatkovno povezavo Lightning. Napolnjena baterija naj bi zagotavljala okoli 30 ur brezskrbnega delovanja. Sedma generacija prenosnih predvajalnikov iPod nano bo na voljo v sedmih barvah, in sicer aluminij, črna, vijolična, zelena, modra, rumena in rdeča. Prenovljeni iPod nano bo naprodaj oktobra. Zanj bo potrebno onkraj luže odšteti preračunanih 115 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
predvajalniki

Prijavi napako v članku