Prenosni računalniki
20.06.2013 06:25
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google Chromebook na voljo v trgovinah po celem svetu!

Cenovno ugodni prenosni računalniki Chromebook z Googlovim operacijskim sistemom Chrome OS bodo do konca letošnjega leta naprodaj v skupno 6.600 trgovinah po celem svetu. Morda bomo prenosnike namenjene izobraževanju in manj zahtevnim uporabnikom ugledali celo pri nas.
Acer bo že v mesecu oktobru predstavil novo serijo Chromebookov.
Acer bo že v mesecu oktobru predstavil novo serijo Chromebookov.

Čeprav danes na 10 tisoč osebnih računalnikov najdemo le dva, ki sta opremljena z Googlovim operacijskim sistemom Chrome OS, se to utegne že kmalu spremeniti. Podjetje Google je namreč najavilo, da bo prenosnike Chromebook kmalu mogoče kupiti v številnih fizičnih trgovinah po celem svetu. Prenosni računalniki namenjeni izobraževanju in manj zahtevnim uporabnikom so bili namreč doslej bolj kot ne na voljo le preko spletne prodajalne Amazon in ameriške trgovske verige Best Buy.

Prenosni računalniki Chromebook z operacijskim sistemom Chrome OS bodo v drugi polovici letošnjega leta na voljo v skupno 6.600 trgovinah po celem svetu, pri čemer velja izpostaviti predvsem trgovske verige Staples, Walmart, Fry, Office Depot in TigerDirect v ZDA, Dixons in Tesco v Veliki Britaniji ter Mediamarket in Saturn na Nizozemskem. Prenosniki z Googlovim operacijskim sistemom bodo na prodaj še v Franciji, na Švedskem in v Avstraliji, morda pa jih bomo ugledali celo pri nas.

Med prenosniki z Googlovim operacijskim sistemom Chrome OS velja izpostaviti najnovejši prenosni računalnik C7 podjetja Acer. Novost je opremljena z 2-jedrnim Intelovim procesorjem Celeron, pogonom Solid State s 16 gigabajti prostora (vključno s 100 gigabajti prostora v okviru Googlove oblačne storitve Drive) in 11,6-palčnim (29,5-centimetrskim) zaslonom. Za nakup prenosnega računalnika Acer C7 bo v ZDA potrebno odšteti zgolj preračunanih 150 evrov, na stari celini pa okoli 200 evrov.


Prijavi napako v članku