Prenosni računalniki
07.02.2013 06:12

Deli z drugimi:

Share

Prenosnik HP z Googlovim operacijskim sistemom ugledal luč sveta

Prenosnik HP Pavilion 14 Chromebook je kot nalašč tako za vsakdanje delo kot zabavo, saj je opremljen s 14-palčnim zaslonom ločljivosti 1.366 X 768 slikovnih točk. Ta bo sprva naprodaj v ZDA, zanj pa bo potrebno odšteti preračunanih 245 evrov.
Prenosnik HP Pavilion 14 Chromebook bo kot nalašč tako za vsakdanje delo kot zabavo!
Prenosnik HP Pavilion 14 Chromebook bo kot nalašč tako za vsakdanje delo kot zabavo!

Podjetje HP je predstavilo svoj prvi prenosni računalnik družine Chromebook, ki ima nameščen Googlov operacijski sistem Chrome OS. Ta je kot nalašč tako za vsakdanje delo kot zabavo, saj je opremljen s 14-palčnim (35,6-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.366 X 768 slikovnih točk. Prenosnik ima na razpolago veliko tipkovnico in sledilno ploščico, kar ga naredi še bolj zanimivega za nakup.

Prenosni računalnik HP Pavilion 14 Chromebook ni opremljen z zmogljivo strojno opremo, saj jo Googlov operacijski sistem Chrome OS niti ne potrebuje. Strojna oprema novinca namreč obsega Intelov procesor Celeron 847 frekvence 1,1 gigaherca, sistemski pomnilnik DDR3 kapacitete dveh gigabajtov, vgrajeno Intelovo grafično kartico in pogon Solid State s 16-gigabajti prostora. Za povezovanje z zunanjimi napravami sta na voljo priključka USB in HDMI. Zaradi velikega zaslona (v primerjavi s konkurenco) ima prenosnik HP Pavilion 14 Chromebook nekoliko krajšo avtonomijo, ki znaša dobre štiri ure. Avtonomija konkurenčnih izdelkov z operacijskim sistemom Chrome OS pa se giba okoli šest ur, saj imajo ti manjše zaslone.

Prenosnik HP Pavilion 14 Chromebook bo kmalu naprodaj v ZDA, zanj pa bo potrebno odšteti preračunanih 245 evrov. V Evropi bo zanj potrebno odšteti nekoliko več, in sicer okoli 330 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
HP prenosni računalniki

Prijavi napako v članku