Prenosni računalniki
19.02.2010 07:50

Deli z drugimi:

Share

Prenosnik Acer Aspire One D250 z operacijskima sistemoma Google Android in Microsoft Windows 7

Operacijska sistema Google Android in Windows 7 sta končala pod skupno streho!
Operacijska sistema Google Android in Windows 7 sta končala pod skupno streho!

Podjetje Acer je na sejmu Mobile World Congress predstavilo nadvse zanimivi žepni računalnik, ki pod eno streho združuje prednosti odprtokodnega operacijskega sistema Google Android in Microsoftovega sistema Windows 7. Izjemno hitri in povezljivi Googlov operacijski sistem Android je kot nalašč za hiter dostop do svetovnega spleta, elektronskega poštnega predaja in socialnih mrež, medtem ko je Microsoftov operacijski sistem Windows 7 Starter Edition pisan na kožo predvsem pisarniškim opravilom.

Računalniški gigant je s priljubljenima operacijskima sistemoma opremil žepni računalnik Aspire One D250, ki je kot nalašč tudi za opravljanje nekoliko zahtevnejših opravil. Strojna oprema vsestransko uporabnega novinca namreč obsega Intelov procesor Atom N280 frekvence 1,66 gigaherca, gigabajt sistemskega pomnilnika DDR2 in trdi disk s 160 GB prostora.

Za izris kakovostnih slik pa sta zadolžena vgrajen grafična kartica Intel Graphics Media Accelerator 950 ter zaslon z diagonalo 25,6-centimetrov in ločljivostjo do 1.024 x 600 točk. Maloprodajna cena žepnega računalnika Acer Aspire One D250 z operacijskima sistemoma Google Android in Microsoft Windows 7 Starter Edition se na Otoku giblje okoli 290 evrov. Pri nas je zanj potrebno odšteti okoli 350 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Acer prenosni računalniki

Prijavi napako v članku