Računalništvo, telefonija
05.09.2016 05:57
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prenosni osebni računalnik brez kompromisov!

Računalnik Ockel Sirius A predstavlja manjkajočo vez med osebnim računalnikom Windows 10 in pametnim mobilnim telefonom.
Računalnik Ockel Sirius A predstavlja manjkajočo vez med osebnim računalnikom Windows 10 in pametnim mobilnim telefonom.

Nizozemsko podjetje Ockel je predstavilo nadvse zanimivi osebni računalnik, ki je obiskovalce nedavnega računalniškega sejma IFA 2016 pustil brez besed. Gre za računalniški sistem Sirius A, ki predstavlja manjkajočo vez med osebnim računalnikom Windows 10 in pametnim mobilnim telefonom. Novost je namreč v osnovi pametni mobilni telefon, opremljen s 6-palčnim (15,2-centimetrskim) zaslonom, baterijo za avtonomno delovanje na poti in čistokrvni operacijski sistem Windows, na katerem lahko poganjamo bogato paleto programske opreme za osebni računalnik.

Namizni računalnik Ockel Sirius A za nameček ponuja še bogato paleto priključkov, kot so USB, HDMI, DisplayPort, MicroSD in celo priključek LAN. To pomeni, da lahko nanj priključimo bogato paleto zunanjih naprav, in sicer od zaslona pa vse do tiskalnika in dodatnega pomnilnika. Nizozemsko podjetje Ockel bo zagonska sredstva za novost kmalu začelo zbirati na spletnem portalu KickStarter. Če bo podjetju uspelo zbrati za okoli preračunanih 225 tisoč evrov zagonskega kapitala, bo novost naprodaj že proti koncu letošnjega leta, oziroma najkasneje v prvi četrtini naslednjega leta.

Več o nadvse zanimivi novosti pa bo znanega že letos septembra. Takrat bo mogoče tudi spoznati, kako se prenosni osebni računalnik z zaslonom in brez kompromisov Ockel Sirius A dejansko obnese v praksi in kakšna je njegova dejanska uporabnost za vsakodnevna opravila.


Prijavi napako v članku