Računalništvo, telefonija
26.12.2019 11:30

Deli z drugimi:

Share

Prenosna baterija Samsung z najzmogljivejšim brezžičnim polnjenjem!

Nova prenosna baterija Samsung naj bi podpirala kar 15 vatno brezžično polnjenje.
Nova prenosna baterija Samsung naj bi podpirala kar 15 vatno brezžično polnjenje.

Skorajda vsak že ima ali razmišlja o nakupu prenosne baterije, ker pametni mobilni telefoni preprosto ne premorejo več dovolj avtonomije. Uporabniki se praktično čez dan ne morejo ločiti od njih, saj jih uporabljajo za zagon številnih aplikacij, gledanje videoposnetkov, brskanje po spletu in podobno. Ker pa se običajne prenosne baterije polnijo preveč časa, naj bi podjetje Samsung kmalu ponudilo v prodajo povsem nov izdelek, ki naj bi bil opremljen s sistemom za hitro polnjenje, in sicer tako žično kot tudi brezžično.

Pripravo nove prenosne baterije pri podjetju Samsung so nedavno potrdili predstavniki pri ameriški zvezni komisiji za komunikacije FCC (Federal Communications Commission). Novost naj bi bila opremljena s tovarniško oznako UB-3300 in naj bi imela podporo za hitro brezžično polnjenje baterije vgrajeno znotraj ohišja. To naj bi se namreč odvijalo pri moči 15 vatov. Za hitrejše polnjenje pa bo na voljo vmesnik USB Type-C, ki bo podpiral polnjenje z močjo do 25 vatov, kar bo seveda še dodatno pohitrilo polnjenje baterije.

Prenosna baterija Samsung UB-3300 bo opremljena s kovinskim ohišje, pri čemer bo zgornja stranica prevlečena z umetno maso, sicer brezžično polnjenje ne bi bilo mogoče. Baterija naj bi ponujala kapaciteto do 10.000 miliamper ur, kar bo seveda dovolj tudi za najzahtevnejše uporabnike. Pričetek prodaje in maloprodajna cena prenosne baterije Samsung UB-3300 že še nista bila razkrita.


Prijavi napako v članku