Računalništvo, telefonija
05.08.2008 08:48

Deli z drugimi:

Share

Prenos Olimpijskih iger na RTV Slovenija

V petek, 8. avgusta 2008, se začenjajo Poletne olimpijske igre Peking 2008, ki jih bo uradno spremljala RTV Slovenija. V živo boste med 8. in 28. avgustom lahko spremljali prenose tekem na Radiu in Televiziji Slovenija, na njihovi spletni strani in/ali preko mobilnega portala.

Televizija Slovenija v tem času pripravlja skoraj 280 ur programa. Na 2. programu TV Slovenija bo vsak dan iger približno 6 ur programa, praviloma od 4. do 22. ure. Najzanimivejše dogodke bodo spremljali v neposrednih prenosih ali premiernih posnetkih ter ponovitvah, ostali dogodki bodo predstavljeni v skrajšanih povzetkih. Za celodnevno spremljanje vseh dogodkov na Olimplijskih igrah Peking 2008 bo poskrbelo skoraj 80 sodelavcev TV Slovenija, od teh jih bo 29 na prizoriščih na Kitajskem.

Ob koncu tekmovalnega dne v Pekingu, ob 18. uri po našem času, bo na sporedu strnjen pregled slovenskih nastopov tistega dne, ob 20. uri se bo začel pregled napomembnejših odločitev končanega dne. Vsak dan ob 21. uri bo na sporedu posebna olimpijska oddaja, Olimpijski s5. To bo povzetek dogajanja, oplemeniten z odzivi, komentarji in strokovnimi mnenji. Stalni sodelavci v oddaji bodo nekdanji veslač Jani Klemenčič, dobitnik bronaste olimpijske medalje iz Barcelone leta 1992, naša atletinja in olimpijka Alenka Bikar ter dr. Milan Hosta s Fakultete za šport v Ljubljani, ki se še posebej ukvarja s filozofijo športa in olimpizma, ob tem pa bo v oddaji vsak dan še en gost oziroma gostja.

Oddajo bosta vodila Igor E. Bergant in Urban Laurenčič. Povzetki dogajanja v Pekingu in na ostalih prizoriščih bodo vključeni tudi v vse redne informativne oddaje TV Slovenija, ob 13., 15., 17., 19.40 in 22. uri na 1. programu TV Slovenija. Športni blok pri poročilih ob 13. uri bo podaljšan na 10 minut, obsežnejša pa bosta tudi bloka po Dnevniku in Odmevih.

Velja omeniti, da bo ekipa TV Slovenija za gledalce vsega sveta producirala mednarodni signal z dveh tekmovanj. Kajak kanu na mirnih vodah bo šel v svet pod dirigentsko palico režiserja Staneta Škodlarja, tekmovanja v BMX- u pa bo režiral Dejan Čretnik.

Spletni portal Multimedijskega centra RTV Slovenija pa je letos glede spremljanja olimpijskih vsebin najbogatejši do zdaj. Na portalu bodo namreč obiskovalci lahko (hkrati) spremljali več olimpijskih tekmovanj v živo ali jih poiskali v arhivu. Olimpijske vsebine bodo dostopne tudi prek mobilnih telefonov in dlančnikov (wap.rtvslo.si), na www.rtvslo.si/pda ter na podstrani www.rtvslo.si/oi2008. Na portalu pa si je že sedaj možno ogledati podroben spored po dnevih in panogah, aktualne novice in intervjuje s predstavniki naše države ter zgodovino in statistiko olimpijskih iger.


Prijavi napako v članku