Facebook
13.04.2012 21:30
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prenesimo vse podatke iz Facebooka

Presenečeni boste nad tem, kaj vse Facebook hrani o vas!
Presenečeni boste nad tem, kaj vse Facebook hrani o vas!

Facebook je vsem svojim zvestim uporabnikom ponudil možnost izdelave varnostne kopije vsega, kar na priljubljenem družbenem omrežju delijo s prijatelji. Ta funkcionalnost, ki je bila od konca leta 2010 na voljo omejeni skupini uporabnikov, omogoča izdelavo varnostnih kopij vseh fotografij, objav na zidu, sporočil, pogovorov na klepetu ter imena prijateljev in njihovih elektronskih poštnih naslovov. Tu bodo seveda shranjeni le tisti e-poštni naslovi prijateljev, ki imajo to možnost omogočeno v nastavitvah zasebnosti.

Pri prenosu oziroma izdelavi varnostne kopije podatkov našega profila, se ne bodo shranile slike prijateljev in njihove posodobitve stanja. Prav tako ne bodo preneseni osebni podatki drugih uporabnikov in naši komentarji pod objavami drugih uporabnikov. Tu imamo možnost tudi izdelave razširjene kopije naših podatkov na priljubljenem družbenem omrežju. Poleg že neštetih podatkov bomo tu prejeli še IP naslove, podatke o prijavah in odjavah, seznam uporabnikov, ki čakajo na našo potrditev, podatke o dogodkih in podobno.

Uporaba nove Facebookove funkcionalnosti je nadvse enostavna. Po prijavi v profil izberemo »Nastavitve računa«. V zavihku »Splošno« izberemo »Prenesi kopijo podatkov, ki si jih naložil na Facebook«. Nato kliknemo še na gumba »Začni prenos« in »Start My Archive«. Ko bo arhiv izdelan, bomo preko elektronske pošte prejeli sporočilo, da je ta pripravljen za prenos. Ker je »naval« na novo funkcionalnost pričakovano zelo visok, bomo morali na e-sporočilo počakati kar nekaj časa (lahko tudi več ur).


Prijavi napako v članku