Življenjski slog
29.03.2021 07:47

Deli z drugimi:

Share

Premagujte ovire z električnimi kolesi ECONO

Zakaj še vedno uporabljamo avto, ki predstavlja samo velik strošek in negotovo prihodnost, ko pa lahko poganjamo inovativno električno kolo, ki za seboj pusti le čist zrak in zdravo telo.
Električni kolesi 2M in 2D sta samozavestno stopili na središče odra in bosta v mestnih središčih popolnoma zasenčili osebne avtomobile.
Električni kolesi 2M in 2D sta samozavestno stopili na središče odra in bosta v mestnih središčih popolnoma zasenčili osebne avtomobile.

Mobilnost spreminja svet, to je več kot jasno. Ljudje se počasi zavedamo, da je prevoz na električni pogon naša prihodnost. V prihodnjem desetletju bomo avtomobile postavili na rezervno klop, oder pa bo prevzel dvokolesni električni pogon. Mestna središča že postajajo meka za električna kolesa, ki bodo izrinila avtomobile in poskrbela za mirnejše ulice brez avtomobilskega hrupa in čist zrak v mestih. Električna kolesa so tudi odgovor na vprašanje zgoščenih mestnih središč ter na pomanjkanja parkirišč.

Električna prihodnost je v vseh pogledih boljša

Pri podjetju Comtron smo se dobro pripravili na elektrifikacijo prometa. S popolnoma domačim razvojem in proizvodnjo v Mariboru smo pripravili dva glavna električna produkta, električna kolesa in baterijske pakete za električna kolesa. Ustvarili smo blagovno znamko Econo, s katero želimo uporabnikom omogočiti alternativo vsakdanjim prevoznim sredstev.

Mestna mobilnost je postala hitrejša in bolj zabavna z mestnim električnim kolesom Econo Apes. Električni kolesi 2M in 2D sta samozavestno stopili na središče odra in bosta v mestnih središčih popolnoma zasenčili osebne avtomobile. Pri podjetju Comtron e-kolesa Apes označujejo kot mestne čebele. Tako kot se za čebele spodobi, hitro in tiho brenčijo po mestu in skrbijo za naravo. Apes e-kolesa vas bodo varno in z lahkoto popeljala po mestnih ulicah na poti v službo ali po vsakdanjih opravilih. Klasičen okvir vam bo pričaral nostalgijo iz otroštva in z e-motorjem na zadnjem kolesu boste občutili »veter v laseh«.

E-kolesa Apes imajo vse prednosti navadnega kolesa, za varnost pa poskrbijo hidravlične disk zavore TEKTRO, ki delujejo v vsakem vremenu in prenesejo velike sile pri hitrem zaviranju. Za vidljivost na cesti poskrbijo prednje in zadnje luči, za udobje pa nastavljiv sedež. Na kolo smo namestili blatnike, ki vas bodo zaščitili pred vlago in umazanijo.

E-kolesi sta opremljeni z baterijami Econo, ki so plod razvoja podjetja Comtron in so proizvedene v njihovem centru v Mariboru. Kaj pa jih odlikuje?

Učinkovit in zanesljiv vir energije

Li-ion polnilne baterije Econo združujejo najsodobnejšo tehnologijo, evropske standarde kakovosti, vrhunsko zmogljivost in estetsko obliko. Na voljo imamo različne baterije, ki se razlikujejo po obliki in kapaciteti. Najbolj priljubljena modela sta Li-ion baterija Econo Tube M in Econo Tube L.

Za ohranitev nizkega težišča priporočamo namestitev Li-ion baterije na okvir e-kolesa. Namestitev in menjava polnilnih baterij M in L je enostavna, saj si delita podnožje in sta združljivi z najrazličnejšimi tipi okvirjev električnih koles. Tehnologija Econo, sistem za nadzor baterije (BMS), ščiti Li-ion celice pred učinki ekstremnih pogojev, kot so visoke temperature inprekomerna napetost ter tudi pred človeškimi napakami. Econo baterije lahko kadar koli napolnite, s prekinitvijo polnjenja pa ne boste škodovali Li-ion bateriji.

Kaj pa domet Econo polnilnih baterij? Ponavadi se pri električni mobilnosti največkrat postavljajo vprašanja prav o dometu. BMS sistem in učinkovite Li-ion celice poskrbijo za zavidljive domete baterij. Potrebno pa je poudariti, da tako kot pri navadnih avtomobilih, na domet vplivajo različni dejavniki, tudi človeški. Domet baterije je odvisen od teže kolesarja, reliefa poti, zračnega upora, števila speljevanj, hitrosti vožnje, stanje baterije, stopnje pomoči in še mnogih drugih dejavnikov, ki si jih lahko ogledate tukaj. Jasno, večja kapaciteta baterije pomeni daljšo prevoženo razdaljo. Z Econo baterijo Tube M kapacitete 14 amperskih ur lahko prevozimo do 140 kilometrov. Sestrski model Econo Tube L ima nekoliko večjo kapaciteto, 21 amperskih ur, s katerim lahko prekolesarimo do 225 kilometrov oddaljenega cilja.

Pristopite na dobro stran energije in postanite mobilni z električnimi kolesi Apes, ki si jih lahko ogledate na spletni strani econo.eu.

Vas zanima več iz te teme?
električna energija Električno kolo

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem COMTRON d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri COMTRON d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

www.comtron.si

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem COMTRON d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Karierni portal Optius.com Optius.com je eden izmed večjih karierno zaposlitvenih portalov v Sloveniji. Že enajsto leto ga upravlja in sooblikuje strokovna ekipa, katere poslanstvo ... Več
Srebrni partner

Editor d.o.o.

Velika pot 29, 5250 Solkan, Tel: 08 200 17 70
Družba Editor že več kot 15 let razvija rešitve za digitalno preobrazbo podjetji. Našim strankam in poslovnim partnerjem nudimo celovit nabor integriranih rešitev za spletno ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več