Spletni brskalniki
01.07.2010 14:14
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Preizkusimo prvega kandidata poskusne različice spletnega brskalnika Mozilla Firefox 4

Na Firefox 4 bo potrebno še precej čakati.
Na Firefox 4 bo potrebno še precej čakati.

Organizacija Mozilla Corporation je ponudila v prenos prvega kandidata poskusne različice spletnega brskalnika Mozilla Firefox 4. Ker gre za kandidata za končno izdajo (release candidate), to pomeni, da je prva poskusna različica brskalnika že tik pred vrati in da je novost bolj ali manj namenjena le za predstavitev ključnih novosti.

Prvi kandidat poskusne različice spletnega brskalnika Mozilla Firefox 4 prinaša številne novosti, med katerimi zagotovo najbolj izstopa povsem prenovljeni grafični vmesnik. Ta sedaj močno spominja na tistega, ki ga uporablja konkurenčni spletni brskalnik Google Chrome, saj so zavihki postavljeni tik nad naslovno vrstico.

Med vidnejšimi novostmi prvega kandidata poskusne različice spletnega brskalnika Mozilla Firefox 4 najdemo še pogon JavaScript, ki je občutno zmogljivejši od tistega, s katerim je opremljen brskalnik Firefox 3.6.6. Čeprav se novost še ne more kosati s pogoni brskalnikov Opera 10.60 RC1, Chrome 6.0.477.0 dev, Internet Explorer 9 PP3 in Safari 5.x, so programerji organizacije Mozilla Corporation z njim v merilnem programu SunSpider Benchmark le šli pod mejo 500 milisekund.

V kolikor vas je prvi kandidat poskusne različice spletnega brskalnika Mozilla Firefox 4 prepričal, ga lahko preizkusite tudi na lastno pest. Novost je na voljo za prenos na spletni strani http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/4.0b1-candidates/build1/ in ga lahko namestimo na operacijske sisteme Windows, Linux in Mac OS.

Vas zanima več iz te teme?
Mozzilla Firefox brskalnik

Prijavi napako v članku