Spletni brskalniki
08.11.2011 10:11

Deli z drugimi:

Share

Družbeni Firefox 8 navdušuje

Po hitrosti delovanja se novi Mozilla Firefox 8 »uvršča« takoj za Chrome 15.
Po hitrosti delovanja se novi Mozilla Firefox 8 »uvršča« takoj za Chrome 15.

Na svetovni splet je dan pred uradnim izidom priromala že osma različica spletnega brskalnika Mozilla Firefox. Ta je dosegljiva na spletnem naslovu http://goo.gl/MHIFf in pričakovano prinaša zvrhan koš uporabnih novosti. Med njimi izstopa predvsem možnost iskanja sporočil in oseb na družabnem omrežju Twitter kar iz naslovne vrstice. S to funkcionalnostjo se bo spletni brskalnik Mozilla Firefox 8 zagotovo prikupil marsikateremu računalničarju in poslovnežu.

Programerji so osmo različico spletnega brskalnika Mozilla Firefox opremili s prenovljenim sistemom za upravljanje z razširitvami. Ta skrbi, da so aktivne le tiste razširitve, ki jih je uporabnik namestil sam. S tem se bosta občutno povečala tako stabilnost delovanja kot varnost brskalnika. Programerji so poskrbeli še za pohitritev zagona v primeru, da je imel uporabnik odprtih več zavihkov. Ti se bodo odslej namreč »aktivirali« šele tedaj, ko bo uporabnik nanje kliknil. Programerjem pa je pisana na kožo vgrajena podpora »Native Right Click Menu« za spletni standard HTML, saj imajo možnost, da izdelajo oznako za povezavo, ki je dostopna s klikom desnega gumba miške.

Spletni brskalnik Mozilla Firefox 8 je pričakovano na voljo tako za operacijske sisteme Windows kot MacOS in Linux. Ta je kakopak dosegljiv tudi v slovenskem jeziku. Nanj lahko že namestimo celo Slovar za slovenski jezik, ki bo poskrbel za črkovanje v slovenskem jeziku pri uporabi spletnih storitev (elektronska pošta, spletni portali, družbena omrežja in podobno). Slovar za slovenski jezik je brezplačno na voljo za prenos na spletni strani http://goo.gl/qVWA2.

Vas zanima več iz te teme?
Mozzilla Firefox brskalnik

Prijavi napako v članku