Slika, tv, avdio
Življenjski slog
16.08.2022 15:01
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Preizkusili smo: športna kamera SJCAM Sj10 Pro

Prodaja športnih oziroma akcijskih kamer raste. Danes bi vsakdo rad posnel svoj ekstremen kolesarski spust med drevesi, potop na koralnem grebenu ali morda skok v vodo svojih otrok.
športna kamera SJCAM Sj10 Pro. Foto: Računalniške novice
športna kamera SJCAM Sj10 Pro. Foto: Računalniške novice

Športne kamere odlikujejo vzdržljivost, vodotesnost in širok kot snemanja, zaradi katerega že kar težko zgrešimo objekt, ki ga želimo posneti. Poleg tega so v zadnjih letih močno napredovale na področju same kakovosti slike. Pri tem resolucija 4K postaja standard. Seveda pa akcijske kamere omogočajo tudi zgolj fotografiranje, čeprav so v osnovi namenjene, kot rečeno, snemanju.

Nišen produkt, ki je zajel širok krog uporabnikov

Športne kamere so v osnovi precej nišna zadeva, a s tem, ko smo vsi vse več na kolesih, smučeh, snemamo pod vodo in podobno, so svoj trg našle v zelo širokem krogu uporabnikov, ki jih z veseljem vzamejo s seboj na svoje podvige.

Za športne kamere lahko danes zapravimo celo premoženje ali pa zgolj nekaj 10 evrov. Precej prepričani ste lahko, da bo med športno kamero za 70 evrov in med športno kamero za 500 evrov precejšnja razlika. So pa nekje vmes cenovno dostopne kamere, ki ponujajo zavidljive zmogljivosti in za ceno, ki jo odštejete, ponujajo ogromno.

Navdušila sta nas velik zaslon in snemanje v 4K

Pred kratkim smo v roke dobili eno izmed omenjenih kamer. Na papirju je ponujala veliko, v embalaži je bilo kup dodatkov, med drugim tudi vodotesno ohišje, in prvi vtis je bil odličen. SJCAM Sj10 Pro je na prvi pogled na nas naredila dober vtis. Opremljena je z velikim 5,91-centimetrskim (2,33-palčnim) zaslonom na dotik in precej velikim objektivom na sprednji strani, ki so ga postavili v skrajni desni kot zgoraj.

Všečen dizajn dopolnjuje baterija kapacitete 1300 mAh, ki zagotavlja do 140 minut snemanja pri 1080p in do 95 minut snemanja v ločljivosti 4K (60 fps), če sta zaslon in brezžična Wi-Fi povezava ugasnjena. Snemanje v 4K vas bo osupnilo s jasno sliko in počasnimi posnetki, nad katerimi boste navdušeni. 4K resolucijo nadgrajuje SuperSmooth tehnologija. Kaj je zdaj to? SuperSmooth vam zagotavlja, kot že ime pove, “gladko” in stabilno sliko brez tresenja.

Za shranjevanje podpira micro SD kartico do velikosti 128 gigabajtov.

V spodnjem posnetku si lahko ogledate, kako se športna kamera znajde na kolesarskem potepanju.

Vodotesno ohišje, ki se ga splača izkoristiti

Ohišje kamere brez vodotesne »kletke« zagotavlja vodotesnost do 10 metrov pod vodo. A zakaj bi jo brez zaščite potapljali v vodo, če v paketu dobite tudi ohišje. Zato je v vodo nismo potapljali »gole«, v ohišju pa se je obnesla odlično. Ohišje je kompaktno, za odpiranje potrebujete nekaj prakse. Morda je pri prvem odpiranju malce nerodno, a najbolj pomembno je, da kamero odlično ščiti pred vdorom vode. Za podvodne podvige torej priporočamo ohišje, kameri pa ne bo hudega tudi brez njega (do največ 10 metrov). Vodotesno ohišje sicer na papirju zagotavlja, da bo kamero ohranilo nedotaknjeno tudi pri potopu do 30 metrov.

Povezljivost s telefonom in priročna aplikacija za urejanje videa

Ena boljših možnosti je tudi povezava kamere s pametnim telefonom oziroma aplikacijo, ki jo naložite na telefon. Akcijska kamera SJCAM Sj10 Pro ima vgrajen vmesnik za brezžično povezavo Wi-Fi, ki omogoča tudi neposredno deljenje adrenalinskih trenutkov ali vloge (video bloge) na družbena omrežja.

Lahko pa se seveda posnemete in to svojim sledilcem servirate kasneje, vmes pa video in slikovni materal uredite. Aplikacija namreč omogoča tudi urejanje posnetkov, dodajanje glasbe in kasnejše nalaganje na družbena omrežja ali kamor koli želite.

Pod črto gre za kamero, ki za svoj denar nudi veliko in vaših financ ne bo popolnoma osušila. Če torej ne želite kupiti najdražje kamere na trgu, a pri tem ne bi radi tvegali slabih posnetkov, je SJCAM Sj10 Pro dobra izbira. Dodaten plus je aplikacija oziroma povezljivost s telefonom, ki olajša upravljanje.

Kje lahko kupite športno kamero SJCAM Sj10 Pro?

Spletni prodajalec Hekka je na TEJ POVEZAVI pripravil akcijsko ponudbo za omenjeno športno kamero. Dobite jo lahko za ugodnih 217,19 dolarjev. Pri tem morate uporabiti promocijsko kodo HEKKASJ10, s katero boste dobili 30 dolarjev popusta. Uporabite lahko še splošne promocijske kode “discount01” za 10 dolarjev popusta in kodo “hekka1st0815” za še dodatnih 3 dolarje popusta.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
akcijska kamera športna kamera


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več