Računalništvo, telefonija
31.05.2017 09:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pregrešno drage tehnološke naprave, ki jih pričakujemo v letu 2017

iPhone 7 iz čistega 24-karatnega zlata
iPhone 7 iz čistega 24-karatnega zlata

Imate privarčevanega nekaj denarja in ne vesta kam z njim? Si morda želite najnovejše tehnologije, ki jo v tem trenutku ponuja svet? Kakorkoli že, tudi če imate na vašem bančnem računu zajeten kupček denarja, to še ne pomeni, da si boste lahko privoščili tehnološke naprave, ki smo jih uvrstili na spodnji seznam. Se sprašujete zakaj? Ker so te naprave zares zelo drage. Na seznamu so se med drugim znašle naprave, ki so že v samem štartu drage, ko pa jih posujemo z diamanti in zlatom, njihova vrednost poskoči v nepredstavljive višave. Za vas smo pripravili nekaj pregrešno dragih tehnoloških “gadgetov” v letu 2017.

iPhone 7 iz čistega 24-karatnega zlata

Če se vam slučajno ne dopade dizajn običajnega iPhona 7, je Stuart Hughes, britanski dizajner najvišjega ranga, za vas pripravil prav posebno ponudbo. iPhone 7 iz čistega 24-karatnega zlata za preračunanih 22.880 eur.

Prestižni telefoni Vertu

Prestižno znamko telefonov Vertu ni potrebno posebej predstavljati, namreč v svetu prestiža ima že kar nekaj časa prav posebno mesto. Podatek o njihovem cenovnem razponu telefonov, ki sega od najcenejšega modela za 13.100 eur, do najdražjega za 44.100 eur, pove vse. Za leto 2017 je Vertu v sodelovanju s prestižno znamko avtomobilov Bentley pripravil telefon obdan v Bentleyjevo usnje, na hrbtni strani stoji Bentleyjev logo, cena telefona pa je 18.400 eur.

MacBook Air Supreme Platinum Edition

Na delu je znova bil Stuart Hughes, ki je tokrat ustvaril neverjetno izdajo prenosnika MacBook, ki je v celoti obdan v platino. MacBook Air Supreme Platinum Edition, ki je na voljo v zlati in srebrni barvi, stane astronomskih 366.000 eur. Po zadnjih podatkih bi naj izdelali zgolj 5 MacBook Platinum prenosnikov, kar pomeni, da bodo lastniki teh računalnikov le izbrani akterji.

Robotska kuhinja Moley

Podjetje Moley Robotics trdi, da njihova popolnoma robotska kuhinja “kuha na ravni največjih mojstrov kuhanja”. Uporabniki robotske kuhinje Moley bodo lahko izbirali med “iTunes” knjižnico receptov, ki jih bosta dve robotski roki popolnoma samostojno pripravili. Komercialni model robotske kuhinje Moley naj bi bil na voljo še letos in to za ceno 67.000 eur. Za lažjo predstavo, kako v praksi deluje robotska kuhinja Moley, smo dodali televizijski oglas, ki precej futuristično prikazuje delovanje kuhinje.

Hermes Apple Watch

Ikonični luksuzni dizajner Hermes se je povezal z Applom in končni rezultat sodelovanja je posebna izdaja Apple Watch 2. Hermes Apple Watch, ki jo krasita posebna dvojna paščka, stane dobrih 1.300 evrov.

Slušalke Here One

Pametne slušalke Here One so 3v1 slušalke, ki poleg tega, da omogočajo poslušanje glasbe in odgovarjanje na klice, selektivno filtrirajo zvoke iz okolje. To preprosto pomeni to, da lahko s pomočjo slušalk Here One po želji izklopimo zvoke iz okolice. Začetna cena slušalk je preračunanih 270 eur.

AudioQuest Diamond HDMI kabel

Ste že slišali za HDMI kabel, ki stane več kot 13.000 eur? Če ne, boste sedaj. AudioQuest Diamond HDMI kabel sicer ne vsebuje nobenih diamantov, kljub temu pa obljublja najboljšo HDMI izkušnjo med vsemi HDMI kabli. Ne glede na vse, za 13.000 eur bi kupec skorajda upravičeno pričakoval popolno HDMI izkušnjo kajne?

Hladilnik Samsung Family Hub

Obstaja vrsta pametnih hladilnikov, vendar se zdi, da je Samsung s hladilnikom Family Hub prekosil vso konkurenco. Pametni hladilnik ima kar tri kamere, ki slikajo notranjost hladilnika, ko je ta zaprt. Na tak način vseskozi dobro vemo kaj potrebujemo, česar je preveč itd. Hladilnik poleg tega prikazuje družinski koledar, predvaja glasbo s predvajalnikom glasbe in še bi se našla kakšna zanimivost. Med te pa zagotov lahko prištejemo še ceno, ki se giblje okrog 6.000 eur.

LG Signature OLED 4K TV (77)

Najvišji dinamični kontrast, ki je trenutno možen na televiziji, poleg tega še digitalni zvok in pa spletni brskalnik – vse to združuje ultra tanka premium LG Signature televizija, ki stane 17.800 evrov. Ironično pa je to, da še vedno moramo gledati enake oddaje kot vsi ostali.

LimbIC Intelligent Chair

Mogoče takole na prvi pogled zares izgleda kot mučilna naprava iz srednjega veka, vendar LimbIC Intelligent Chair združuje zadnjo tehnologijo nevro-znanosti in ergonomike, ki skupaj poskrbita, da sedimo na stolu, ki naj bi izboljšal počutje uporabnika, poveča njegovo produktivnost in zdravje. Vse to za ceno 7.600 eur.


Prijavi napako v članku