Računalništvo, telefonija
24.06.2011 15:55
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Predvajalniki zadnjih dveh LET…

… ter predvajalniki, ki jih bodo uporabniki vzljubljali še naslednji dve leti...
Predvajalniki zadnjih dveh LET...
Predvajalniki zadnjih dveh LET...

Vse skupaj se je začelo s skrbno načrtovanim projektom, ki je podjetju uspel tako rekoč čez noč samo zaradi svoje kakovosti oziroma kakovosti izdelkov, ki so jih „lansirali“ na svetovni trg.

Najprej je nastal istoimenski „malček“ – XTREAMER

Ta „malček“ je malček samo ljubkovalno in samo pod narekovaji, kajti v njegovem jedru se skriva pošast, ki požira dobesedno vse kar mu ponudiš. Ostali predvajalniki tega časa (WD TV, Egreat, in drugi) so dobesedno malčki za tega junaka. Zgodba o uspehu je nastala pod taktirko neustavljivih fanatikov, ki enostavno niso mogli več prenašati tega, da na svetu ni predvajalnika, ki bi ustrezal vsem danim merilom, ki si jih današnji homo-sapiens lahko postavi oziroma, ki jih pri multimediji potrebuje.

Takoj za prvim so prišli še ostali

Ostali predvajalniki podjetja Xtreamer, ki so nas in nas še navdošujejo zadnji dve leti so postali nadgradnja prvotnega modela Xtreamer. In sicer prva nadgradnja je bila Xtreamer SideWinder (predvajalnik z dvostranskim pasivnim hlajenjem v katerega lahko „stlačimo“ 2,5 inčne diske), takoj za tem je nastal Xtreamer PRO (predvajalnik, ki se je prijel predvsem zaradi tega, ker je možna vgradnja 2x 3,5” diska), po sodelovanju z podjetjem Apple je pa prišel na trg še iXtreamer. Ti trije so nekako najbolj zaznamovali trg. Istočasno se je seveda izdal še Xtremer DVD, NAS enota eTRAYz ter mnogo drugih uporabnih dodatkov…

Kaj zmorejo omenjeni predvajalniki…

…oziroma kaj ne zmorejo? Če bi vam opisali slednje (ne zmore) bi bil ta odstavek definitivno zelo, zelo kratek. Ker pa je naša dolžnost povedati po resnici, je zadeva takšna kot je in resnično bo ta odstavek malce daljši kot bi pričakovali.

Torej… Zadeva vam „pogoltne“ vse kar mu ponudite. Začnimo video datotekami, z 1080p .mkv datotekami, ki so na vaši novi televiziji tako izrazite, da vam končno ni žal da ste dali tisti € več in kupili FULL HD televizijo. Pa naštejemo vse podprte video formate: TP, SP, TRP, M2T, M2TS, MTS, MPEG 1/2/4, Divx 3/4/5/6, Xvid, DAT, ISO, DVD (vob, ifo), MKV (X.264), AVC HD, WMV9, ASF, H.264, MOV, MP4, RMVB, FLV in tako dalje… (zraven pa še BluRay ISO image). Razen tega zmore predvajati tudi glasbene datoteke MP1/2/3, WMA, FLAC, OGG, AC3, AAC, MPEG; se pravi datoteke vseh vrst in končnic. To pa seveda še ni vse kar se tiče branja datotek z Xtreamerjem… Sedaj si boste vaše digitalne fotografije pogledali tudi na vašem velikem tv zaslonu. Ne samo na računalniku. Torej predvaja JPEG in BMP datoteke. Vaši foto albumi bodo od sedaj veliko bolj uporabni in dosegljivi vsem, ko jih boste lahko gledali na televiziji. Torej Xtreamer predvajalniki so dejansko ULTIMATIVNI MULTIMEDIJSKI PREDVAJALNIKI, kajti ko boste kupili enega teh predvajalnikov si ne boste želeli ničesar drugega.

Mrežni predvajalnik…

Glede na prejšnji odstavek mi tako ne boste verjeli ampak zraven vsega tega kar smo vam povedali je ta predvajalnik tudi mrežni predvajalnik. Tako enostaven, da ne boste verjeli. Samo priklopili ga boste na svojo domačo mrežo in že boste sedeli pred vašim televizorjem v dnevni sobi in gledali datoteke direktno iz vašega diska na računalniku, NAS strežnika, itd. Razen tega da ima ethernet priključek lahko dokupite tudi brezžično anteno, priklopite na usb vtičnico na Xtreamerju in voila – zadeva ista kot preko kabla.

Ostale zmogljivosti…

… bomo enostavno opisali z nekaj golimi podatki, ker bi bil drugače ta članek predolg. Torej Xtreamer ni le multimedijski predvajalnik visokih ločljivosti (1920 x 1080) ampak je tudi kot smo že omenili glasbeni predvajalnik, foto predvajalnik, mrežni predvajalnik, NAS (network attached storage) ki s pomočjo SAMBE uporablja mrežni disk v oknih. Kot tudi že omenjeno ima Xtreamer USB 2.0 vtičnice, ki vam bo pripomoglo da priklopite zunanji disk, usb ključke, itd. Xtreamer podpira tudi UpnP kliente, kar pomeni da boste lahko spremljali vaše najljubše oddaje, ki imajo svoje posnetke shranjene na njihovih strežnikih lahko gledali tudi preko Xtreamerja. Razen naštetih stvari so HDMI vhod verzije 1,3 in za zaključek ima Xtreamer tudi optični izhod, da boste tudi zvok spremljali digitalno. Vsi priklopi so tudi prikazani na sliki desno.

Pa še nekaj…

Podjetje Xtreamer ima tudi zelo velik „comunity“ FORUM, ki šteje že okoli 60.000 uporabnikom.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Simali d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Simali d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Simali d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku