Triki in nasveti
21.07.2013 10:47
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Predvajalnik VLC ponovno za Applove mobilne naprave!

Uporabniki Applovih mobilnih naprav so po dveh letih ponovno dobili možnost prenosa in namestitve enega izmed najboljših mobilnih predvajalnikov večpredstavnostnih vsebin VLC. Novost je mogoče namestiti na vse Applove mobilne naprave, ki poganjajo mobilni operacijski sistem iOS 5.1 ali novejši.
Uporabniki Applovih mobilnih naprav so s predvajalnikom VLC 2.0 za iOS več kot zadovoljni!
Uporabniki Applovih mobilnih naprav so s predvajalnikom VLC 2.0 za iOS več kot zadovoljni!

Uporabniki Applovih pametnih mobilnih telefonov, prenosnih predvajalnikov in tabličnih računalnikov so pred kratkim za spremljanje video vsebin prejeli enega izmed najboljših večpredstavnostnih predvajalnikov. Tu seveda govorilo o mobilnem predvajalniku VLC programske hiše VideoLAN, ki je bil zaradi licenčnih težav za uporabnike mobilnih naprav iOS »nedosegljiv« vse od leta 2011. Druga različica programa VLC za Applove mobilne naprave je že dosegljiva na spletnem portalu App Store, in sicer s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/O3T9J oziroma skleniranjem QR kode.

Predvajalnik VLC za iOS vas bo takoj prevzel, saj podpira predvajanje lokalnih datotek kot tudi pretakanje video vsebin preko omrežja, tuje pa mu ni niti spopadanje z več zvočnimi zapisi in podnapisi. Poleg video knjižnice, lahko datoteke iščemo tudi neposredno v mapah, aplikacija pa podpira še samodejno vrtenje zaslona, prilagajanje razmerja slike in poseben »vidget« za nadzor zvoka. Video vsebine lahko preko povezave Wi-Fi predvajamo tudi neposredno preko oblačne storitve za shranjevanje datotek Dropbox.

Mobilni predvajalnik VLC za iOS lahko namestimo na bogato paleto pametnih mobilnih telefonov iPhone, prenosnih predvajalnikov iPod touch in tabličnih računalnikov iPad, ki poganjajo mobilni operacijski sistem iOS 5.1 ali novejši. Če boste pri nameščanju najboljšega predvajalnika večpredstavnostnih vsebin naleteli naleteli na težave, se po pomoč lahko kadarkoli obrnete na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG) – več glav namreč več ve.


Prijavi napako v članku