Digitalizacija
27.07.2021 13:51
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Predstavljamo prenovljeno ikonično znamko Visa – za vsakogar, povsod

Večletni razvoj znamke poudarja moč zaupanja vredne globalne mreže, ki zagotavlja sodobne načine prenašanja denarja in širitev dostopa do ekonomskih povezav.

Vabimo vas, da spoznate družbo Visa – ‘Meet Visa’. Visa, globalna družba, ki gradi plačilne tehnologije, je razkrila prvo fazo evolucije svoje blagovne znamke, ki največji pomen daje raznovrstnim zmožnostim svoje mreže in zavezi k omogočanju globalne ekonomske vključenosti. V tesni navezavi na poslovno strategijo družbe, ta faza vključuje lansiranje dinamične globalne marketinške kampanje in predogled posodobljenega izgleda ikonične znamke Visa.

Pred več kot šestdesetimi leti, ko je bila ustanovljena Visa, si je le malokdo predstavljal svet onkraj gotovine in čekov. Vizija ob ustanovitvi družbe Visa o ponujanju varnejšega, zanesljivejšega in priročnejšega načina plačevanja v digitalni obliki, se je začela s preprostim vprašanjem – kaj, če bi denar lahko postal popolnoma elektronski? Danes Visa nadaljuje s soustvarjanjem prihodnosti na področju digitalnega poslovanja z zagotavljanjem dostopa do svojega globalnega omrežja, ki je na voljo vsakomur, povsod.

»Ljudem se zdi, da dobro poznajo družbo Visa. Potrošniki in podjetja zaupajo moči tistih štirih črk, ki jih zagledajo, ko odprejo denarnico, plačajo, vstopijo v trgovino ali pa kupujejo preko spleta, vendar ne vidijo, kako Visa upravlja in gradi najbolj dinamično omrežje ljudi, partnerstev in produktov,« je povedala Alenka Mejač Krassing,direktorica Vise v Sloveniji. »Naš cilj je, da Visa ne bo več prepoznana zgolj kot družba, ki se ukvarja s kreditnimi karticami, temveč kot zaupanja vredna družba z omrežjem, ki nenehno podpira razvoj trgovine.«

Medtem ko Visa nadaljuje z razvojem fizičnih in digitalnih transakcij s kreditnimi in debetnimi karticami, ima vedno bolj osrednjo vlogo pri omogočanju učinkovitega gibanja denarja. Kot družba zgrajena na zagotavljanju ekonomske  vključenosti, Visa povezuje 3,6 milijarde kartic, več kot 70 milijonov trgovskih lokacij, na desettisoče partnerjev in poganja za več kot 11 bilijonov dolarjev transakcijskih volumnov letno. Zgolj v zadnjih petih letih je Visa vložila 9 milijard dolarjev v tehnologijo, s katero bo sooblikovala prihodnost trgovine, in sicer s ponudbo raznovrstnih produktov, storitev in ugodnosti.[1] Med drugim omrežje družbe Visa priložnostnim delavcem zagotavlja prilagodljivost pri sprejemanju plačila v realnem času, olajša medosebno plačevanje s pošiljanjem in sprejemanjem denarja med milijardami kartic globalno in omogoča enostavno izvedbo večjih korporativnih plačil, tudi čezmejno.

Za ilustracijo obsega Visa zmožnosti, začetni elementi evolucije znamke Visa, vključujejo:

Filmi »Spoznajte družbo Visa – Meet Visa« poudarjajo moč omrežja. Visa je s pomočjo svoje večkrat nagrajene kreativne agencije Wieden+Kennedy ustvarila kratek film, ki ga je režiral Malik Hassan Sayeed. Film vabi globalno javnost, da ‘Spozna družbo Visa’, omrežje, ki deluje za vse. Poleg omenjenega uvodnega filma, je bila ustvarjena tudi serija kratkih digitalnih filmov in fotografij, ki prikazujejo širši vidik omrežja Visa, ki zagotavlja dostop in razvoj trgovine za uporabnike po vsem svetu. Poleg nekaterih najboljših in raznovrstnih kreativnih talentov (vključno s Sayeedom), je Visa pri ustvarjanju sodelovala tudi s fotografinjo Camillo Falquez in z argentinsko režisersko ekipo Pantera & Co. – Brianom Kazez, Patom Martinez in Franciscom Canton – ter slikovito ovekovečila trenutke, kot so:

Identiteta nove blagovne znamke Visa simbolizira spremembe. Visa je bila dolgo sinonim za zaupanje, varnost, sprejemanje in vključenost. Te jedrne vrednote, skupaj s ciljem vsakomur omogočiti dostop in sodelovanje v globalni ekonomiji, bodo izražene v posodobljeni, dinamični vizualni identiteti znamke, ki je bila pripravljena v sodelovanju z globalno vodilnim podjetjem za dizajn znamk Mucho. Kampanja »Spoznaj družbo Visa« prinaša začetni vpogled v prenovljeno vizualno podobo in identiteto znamke, ki bo izšla letos in ki vsebuje 1) osvežene barve za še boljši digitalni učinek,  2) edinstven font, ustvarjen za optimalno digitalno izkušnjo in 3) posodobljen simbol blagovne znamke, dizajniran z namenom, da izraža namen organizacije.

Skozi leto 2021 bo nova identiteta znamke Visa vidna v vseh več kot 200 državah in območjih, na katerih je družba prisotna in bo predstavljala primarno poslovno strategijo družbe, ki obsega:

  • Plačila potrošnikov, z osredotočenostjo na širitev dostopa do mreže in na preusmerjanje gotovinske porabe v višini 17 bilijonov dolarjev na digitalna plačila.
  • Nove plačilne tokove, vključno z medosebnimi čezmejnimi plačili ter nizom storitev z dodano vrednostjo, ki pomagajo podjetjem vseh velikosti, da prepoznajo nove priložnosti za rast v današnjem okolju ter vzdrževanje poslanstva, da je omrežje Visa najvarnejše, najodpornejše in najzanesljivejše omrežje.
  • Raznolikost ponudb in rešitev, ki jih ustvarja preko razvijajočih se partnerstev s finteh podjetji in uveljavljenimi deležniki, kot tudi kvalitetne odnose z državnimi institucijami in organi po svetu ter inovativno tehnologijo, zgrajeno za prihodnost.

»Skozi evolucijo znamke izražamo odločno prizadevanje družbe Visa, s katerim želimo pokazati ljudem, kaj predstavljamo in kaj želimo doseči,« nadaljuje Mejač Krassingova. »Svet se zopet odpira in denar začenja čedalje bolj krožiti na nove načine. To vidimo kot odlično priložnost, da svetu pokažemo, kakšen vpliv ima Visa, ki podjetjem, ekonomijam in posameznikom omogoča, da uspejo.«

Za več informacij o “Meet Visa,” obiščite spletno stran https://usa.visa.com/our-purpose/leading-by-example.html.


[1] Finančna analiza družbe Visa 2020

Vas zanima več iz te teme?
digitalna preobrazba Visa kartica

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več

AVIOR d.o.o.

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 33 15
Avior d.o.o. z naprednimi tehnološkimi rešitvami in inovativnim pristopom premaguje ovire in odgovarja na izzive s področja telekomunikacij ter ostalih oblik povezovanja med ljudmi. ... Več