Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
05.04.2024 14:00
Posodobljeno 3 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pred vrati je Bitcoin halving – Katere kriptovalute bodo imele najvišje donose?

1. Bitcoin (BTC) – Vodilna in največja kriptovaluta

Smiselno je začeti z vodilno kriptovaluto – Bitcoinom (BTC).

Kot izvirna in največja kriptovaluta je Bitcoin s štiriletnim razpolovitvami  v preteklosti predstavljal katalizator za znatno rast cene.

Prihajajoči halving ta mesec bo pomenilo zmanjšanje nagrade za rudarjenje BTC s 6,25 na 3,125 kovanca na blok.

To načrtovano zmanjševanje ponudbe je ključni del kode Bitcoina, ki je zasnovana tako, da nadzoruje inflacijo in zagotavlja, da BTC sčasoma ostane deflacijsko sredstvo. 

Zaradi manjšega števila bitcoinov, ki so bili kovani po halvingu, osnovna ekonomska načela kažejo, da bi povpraševanje lahko začelo presegati ponudbo, kar bi lahko povzročilo dvig cen.

Bitcoin se je po prejšnjih dveh polovicah v letih 2016 in 2020 okrepil, pri čemer je slednja sledila znameniti bikovski seriji, ko se je cena BTC prvič povzpela nad 65.000 USD. 

2. Bitcoin Minetrix (BTCMTX) – Kriptokovanec, ki revolucionira rudarjenje Bitcoinov z manjšimi stroški

Bitcoin Minetrix (BTCMTX) je projekt, ki želi narediti revolucijo v rudarjenju Bitcoinov, in bi lahko imel koristi od prihajajoče razpolovitve. Bitcoin Minetrix namreč uvaja nov sistem “Stake-to-Mine”, ki uporabnikom omogoča rudarjenje BTC zgolj s stavljenjem lastnega žetona projekta BTCMTX.

S tem pristopom Bitcoin Minetrix rešuje več ključnih izzivov, povezanih s postopkom rudarjenja kriptovalut. Ni treba kupovati dragih strojnih naprav ali se ukvarjati z visokimi stroški električne energije, ki nastanejo zaradi delovanja naprav.

Namesto tega lahko uporabniki z zastavljanjem BTCMTX pridobivajo rudarske kredite za pridobivanje BTC z močjo računalništva v oblaku.

Z bližajočo se prepolovitvijo se bodo prihodki, ki jih rudarji lahko ustvarijo na blok, zmanjšali, zato bodo najbolj prizadeti posamezniki. Vendar pa bi lahko model Bitcoin Minetrixa omogočil bolj rentabilno delovanje dobičkonosne naprave, saj se rudarjem ni treba ukvarjati z visokimi režijskimi stroški.

Obiščite predprodajo Bitcoin Minetrix

3. Dogecoin20 – Vodilni igralec v memecoin maniji, ki povzroča navdušenje na Redditu

Dogecoin20 je predelava meme kovanca Dogecoin, ki ga je vzljubil Elon Musk in je v prodaji dosegel že 10 milijonov dolarjev. Ima znano blagovno znamko Dogecoin, vendar temelji na Ethereumu in ponuja možnost stakinga.

To pomeni, da lahko vlagatelji v predprodajo kriptokovancev ustvarijo impresiven pasivni dohodek, ki je po podatkih iz nadzorne plošče projekta znašal približno 65 %. 

Zainteresirani vlagatelji morajo ukrepati hitro, če si želijo zagotoviti svoje žetone DOGE20, preden se predprodaja konča na dan Doge čez 17 dni. Po trenutni ceni 0,00022 USD lahko vlagatelji kupijo žeton po izjemno znižani vrednosti, ki znaša manj kot 30 milijonov USD.

Za meme kovanec, ki bi lahko zlahka dosegel 10-kratno vrednost nad 300 milijonov dolarjev ali 100-kratno vrednost nad 3 milijarde dolarjev, vlagatelji hitijo, da bi se vključili.

Obiščite predprodajo Dogecoin20

4. Slothana – Zabaven memecoin za vse, ki jim je dovolj 8-urnega delovnika

Kovanec Slothana (SLOTH), ki temelji na Solani, poskuša slediti kovancu SLERF. Kovanec Slerf, ki temelji na Solani, je marca dosegel tržno vrednost skoraj 500 milijonov dolarjev. Vendar je kovanec od takrat izgubil zagon. Sedaj ima $SLERF partnerja v obliki pisarniškega lenivca Slothana, ki ima dovolj dela od 9 do 5 in vabi vse, da se mu pridružijo.

Slothana poskuša vrniti v zagon in izvaja vznemirljivo predprodajo z airdropom.

Vse, kar morajo vlagatelji storiti, je, da iz svoje osebne denarnice Solana pošljejo svoj SOL na EnSawje2vQSQKtGbPYdXEuYKm2sHgeLKJTqCmrDErKEA.

Za vsak poslan SOL bodo prejeli 10.000 žetonov SLOTH. Slothana je do zdaj uspela zbrati že več kot 6,5 milijona dolarjev.

Ni jasno, kako dolgo se bo predprodaja še nadaljevala, zato morajo zainteresirani vlagatelji ukrepati hitro. Slothana je v družbenih medijih povzročila veliko navdušenja in se uvršča v najboljše memecoine, ki jih lahko dodate v svoj portfelj 2024. Uradni račun meme kovanca X ima že skoraj 10.000 sledilcev.

Obiščite predprodajo Slothana

5. Smog – Memecoin, ki je od uvedbe dosegel že več kot 100-kratni donos

Medtem ko trg prevzemajo meme kovanci s pasjo tematiko, se žeton Smog pojavlja kot ogenj bruhajoči zmaj v kripto vesolju meme kriptovalut Solana. Ta projekt je naredil velik vtis na zgodnje vlagatelje, saj je od svoje uvedbe februarja 2024 zagotovil več kot 100-kratni dobiček. V zadnjem mesecu je SMOG marca dosegel rekordno vrednost 0,34 USD in ohranil psihološko raven podpore pri 0,15 USD.

Medtem ko žeton Smog pluje proti novim višjim vrednostim, bi lahko prihajajoči Bitcoin halving  spodbudil njegovo rast. Zgodovinsko gledano Bitcoin halving koristi celotnemu trgu.

Če želite sodelovati v “največjem airdropu vseh časov”, lahko zainteresirani vlagatelji denarnico, združljivo s Solano, napolnijo s SOL, ETH ali USDT in kupijo SMOG prek agregatorja Jupiter DEX. 

Obiščite spletno stran Smog

Skratka, prihajajoči Bitcoin halving predstavlja priložnost za razne kovance. Sam Bitcoin je v preteklosti po dogodkih halvinga doživel znatno rast cen, vlagatelji pa pričakujejo še en bikovski cikel v letu 2024. Projekti, kot je Bitcoin Minetrix (BTCMTX), ponujajo inovativne rešitve za izkoriščanje rudarjenja brez tradicionalnih splošnih stroškov, medtem ko novinci, kot sta Dogecoin20 in Slothana, predstavljajo zanimive možnosti za vlagatelje, ki iščejo visoke potencialne donose. Poleg tega je meme kovanec Smog s svojo impresivno rastjo in prihajajočimi kotacijami pripravljen izkoristiti širši tržni zagon, ki se pričakuje zaradi Bitcoin halvinga.

Obiščite predprodajo Dogecoin20


Vsebina članka ni predmet finančnega svetovanja ali priporočilo za nakup/prodajo kriptovalut. Vse informacije so podane izključno v izobraževalne namene. Omemba posamičnih investicijskih instrumentov, kriptovalut, delnic, skladov, plemenitih kovin, je lahko vključena le zaradi opisa ideje ali izobraževalnih namenov. Podjetje Finixio ne priporoča posamičnih finančnih instrumentov in ni finančni svetovalec, borzni posrednik ali registrirani investicijski svetovalec.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Finixio.
Vas zanima več iz te teme?
Bitcoin kriptovalute


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več