Računalništvo, telefonija
22.05.2008 09:31

Deli z drugimi:

Share

Praktice govorijo slovensko


Praktica Luxmedia 12XS

Novi modeli digitalnih fotoaparatov Praktica so odslej slovenskim uporabnikom še bolj domači. Novinci Praktica DCZ 8.1, Luxmedia 8403, Luxmedia 12XS ter videokamera DVC 5.1 HD imajo namreč vgrajene menije v slovenskem jeziku, ki tako še nadgrajujejo dosedanje prednosti izdelkov te blagovne znamke. Nemški proizvajalec je za pomladno-poletno kolekcijo pripravil svežo izbiro barv, ki dopolnjujejo atraktiven videz posameznih modelov, nekaj novosti pa je tudi med naprednimi funkcijami fotografiranja.

Digitalni fotoaparati blagovne znamke Praktica so v Sloveniji zelo priljubljeni, saj jih uporablja vsak deseti ljubitelj fotografije. Pri slovenskem uvozniku, podjetju Eurovision, d. o. o., pa si ob predstavitvi novih modelov obetajo še večji tržni delež. Nove Praktice, med katerimi so modeli Praktica DCZ 8.1, Luxmedia 8403, Luxmedia 12XS ter DVC 5.1 HD, namreč že govorijo slovensko ter so zelo prijazne do uporabnika.

Tako je že osnovna Praktica DCZ 8.1 bogato opremljena, saj premore slikovni senzor ločljivosti 8 milijonov točk ter trikratno optično ter štirikratno digitalno povezavo. Zmogljivo elektroniko dopolnjuje pregleden 2,7-palčni zaslon, kompaktno obliko pa lepo zaokroži atraktivna zlata barvna kombinacija. Praktica DCZ 8.1 ne skopari s funkcijami, ki so na voljo uporabnikom, saj ponuja 15 scenskih načinov fotografiranja, le-te pa dopolnjujejo še dodatki, ki skrbijo za prepoznavanje obrazov ter prepoznavanje nasmehov, ne manjka niti digitalni stabilizator slike. Zelo ugodna je tudi cena aparata, ki znaša vsega 109,90 evra, vanjo pa je vključena tudi lična torbica za prenašanje.


Praktica Luxmedia 8403

Junija na naše tržišče prihaja še model Praktica Luxmedia 8403, ki se lahko pohvali z velikim in preglednim 3-palčnim LCD-zaslonom, funkcijami prepoznavanja obrazov, nasmehov in digitalnim stabilizatorjem slike, ISO vrednostjo do 1600 ter kar 22 scenskimi načini fotografiranja. Priporočena prodajna cena lepo oblikovanega digitalnega aparata bo znašala 129,90 evra.

V drugi polovici junija mu bo sledil še model Praktica Luxmedia 12XS, prva Praktica, ki se bo bohotila z ločljivostjo tipala 12 milijonov točk. Istočasno bo na slovensko tržišče zakorakala tudi digitalna kamera visoke ločljivosti Praktica DVC 5.1 HD, ki s težo pod 300 gramov sodi med ene najlažjih kamer na tržišču. Premore najvišjo ločljivost 5 milijonov točk in 5-kratno optično ter 4-kratno digitalno povečavo motivov, video posnetke pa shranjuje na SD-kartice. Kamera, ki bo na voljo v črni barvi, bo nosila nalepko s ceno 169,90 evra.


Praktica DVC 5.1 HD

Prijavi napako v članku