Računalništvo, telefonija
22.08.2019 07:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

PRACE jesenska šola 2019 “Big data and HPC”

.. Superračunalništvo (HPC) je tehnologija, ki vzajemno poganja industrijo in znanost ..
PRACE jesenska šola 2019 "Big data and HPC"
PRACE jesenska šola 2019 "Big data and HPC"

Brez superračunalništva bi bilo razumevanje ključnih naravnih pojavov (vreme, kemijske reakcije), razumevanje obnašanja materialov v različnih pogojih, iskanje uporabnega znanja v velepodatkih in razvoju algoritmov umetne inteligence nemogoče.

Laboratorij za konstruiranje LECAD

Laboratorij LECAD s Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani ima v svojem poslanstvu uporabo superračunalnikov za potrebe razvoja novih izdelkov in storitev ter širjenje potrebnega znanja preko različnih izobraževalnih dogodkov.

V septembru 2019 bo LECAD organiziral jesensko šolo, katere cilj bo usposabljanje o najsodobnejših tehnologijah za obdelavo velepodatkov: Hadoop; RHadoop; Spark; Salome; TensorFlow. Šolo bodo izvajali odlični strokovnjaki za posamezne tehnologije z Univerze v Edinburgu, Raziskovalne divizije podjetja EDF (Électricité de France), italijanskega superračunalniškega konzorcija CINECA, Inštituta Jožef Stefan ter z Univerze v Ljubljani (Fakulteta za strojništvo in Fakulteta za računalništvo in informatiko).

Ciljni udeleženci so ambiciozni industrijski uporabniki in raziskovalci na začetku kariere (magistrski, doktorski podoktorski študenti). Na voljo je 25 mest. Šola bo potekala v obliki študij primerov in praktičnih usposabljanj na superračunalniku Fakultete za strojništvo UL. Izobraževanje bo trajalo štiri dni: od 17. do 20. septembra 2019 na Fakulteti za strojništvo UL, v angleškem jeziku.

Registracija je brezplačna

Registracija je brezplačna. Registrirate se lahko na sledeči povezavi, kjer bodo redno objavljene nove informacije: https://events.prace-ri.eu/event/896/.

Evropsko superračunalniško združenje PRACE

Izvedbo jesenske šole podpira evropsko superračunalniško združenje PRACE, v katerem je LECAD aktiven že skoraj 10 let.

PRACE nudi dostop do najboljše evropske superračunalniške raziskovalne infrastrukture ter tako znanstvenikom in raziskovalcem s področja industrije in akademskega sveta omogoča izvedbo kompleksnih eksperimentov in simulacij, ki zadevajo največje družbene izzive. Več o PRACE: http://www.prace-ri.eu/. (P.R.)

PRACE jesenska šola 2019 “Big data and HPC”

Začetek: 17. sep. 2019, 08:00

Zaključek: 20. sep. 2019, 18:00

Lokacija: Fakulteta za strojništvo, UL, Aškerčeva 6, Ljubljana Slovenia


Prijavi napako v članku