Računalništvo, telefonija
25.08.2020 08:40
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prozorni zasloni OLED za vlake podzemne železnice

Prozorni zasloni OLED bodo razvajali potnike na vlakih.
Prozorni zasloni OLED bodo razvajali potnike na vlakih.

Podjetje LG Display bo kmalu poskrbelo za modernizacijo kitajskih železnic, saj je za njihove vlake pripravilo nadvse zanimive prozorne zaslone OLED velikosti 139,7centimetra oziroma 55 palcev. Posebni OLED zasloni za prikaz slik uporabljajo molekule tekočih kristalov. Ko je zaslon izklopljen, molekule izgledajo kot nekakšni “beli oblaki”, ob vklopu naprave pa molekule “oživijo” in lahko prikažejo različne slikovne elemente.

Prozorni zasloni OLED podjetja LG bodo uporabljeni na vlakih podzemne železnice med Pekingom in kitajskim mestom Shenzhen.Pritrjeni bodo kar na okna, uporabljeni pa bodo predvsem za prikazovanje informacij o linijah in dnevnih novic.

Pri tem velja omeniti, da bo podjetje LG Display kmalu vzpostavilo stik tudi z drugimi ponudniki javnega prevoza po svetu. Izdelava prozornih zaslonov OLED se je namreč pričela že leta 2019, zdaj pa naj bi bili pripravljeni za množično izdelavo in uporabo. Ti zasloni bi lahko kaj kmalu zašli tudi na druga področja, kot so na primer posamezne trgovine in večji nakupovalni centri.


Prijavi napako v članku