Računalništvo, telefonija
27.08.2020 11:25

Deli z drugimi:

Share

Pozor. WhatsApp morda ne bo več deloval na vaši napravi!

WhatsApp kmalu ne bomo več mogli uporabljati na mobilnih napravah Android 4.1 ali starejših.
WhatsApp kmalu ne bomo več mogli uporabljati na mobilnih napravah Android 4.1 ali starejših.

Mobilna aplikacija WhatsApp ima med uporabniki mobilnih naprav veliko privržencev. Trenutno jo namreč uporablja že več kot 1,5 milijarde posameznikov, število uporabnikov, predvsem mlajših pa se povečuje s svetlobno hitrostjo. Ker pa ti zahtevajo vedno nove funkcionalnosti, te posledično zahtevajo sodobnejše mobilne operacijske sisteme. To je tudi razlog, zakaj so pri podjetju Facebook že pred časom sprejeli odločitev, da z začetkom februarja s seznama podprtih naprav umaknejo podporo za kar nekaj starejših mobilnih naprav, ki poganjajo zastarele mobilne operacijske sisteme.

Mobilna aplikacija WhatsApp pa bo kmalu prenehala delovati na mobilnih telefonih, tabličnih računalnikih in drugih mobilnih naprav, ki imajo nameščen zastareli mobilni operacijski sistem Android. Tu govorimo o mobilnem operacijskem sistemu Android 4.1, kar pomeni, da novi WhatsApp na mobilnih napravah s tem operacijskim sistemom Android ne bo več deloval. Ker je v obtoku še veliko naprav, ki ima nameščen zastareli mobilni operacijski sistem Android 4.1, bo novi WhatsApp zagotovo razjezil mnoge.

WhatsApp sicer danes ne moremo uporabljati na naslednjim mobilnih napravah:

  • Android 4.0.3 ali starejši
  • iPhone iOS 8 ali starejši
  • Nokia S40 in S60
  • Windows Phone
  • BlackBerry OS
  • BlackBerry 10

Če razpolagate z relativno zastarelo mobilno napravo, preverite različico mobilnega operacijskega sistema na svojem telefonu. Če je ta med »odpisanimi« boste morali za nadaljnjo uporabo aplikacije WhatsApp kupiti novejši pametni mobilni telefon ali tablični računalnik.


Prijavi napako v članku