Programska in razvojna orodja
22.04.2016 13:12
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Googlov iskalnik na pametnih telefonih posodobljen z uporabno funkcijo

Google za leto 2016 obljublja precej hitrejše nalaganje spletnih strani na mobilnih napravah.
Google za leto 2016 obljublja precej hitrejše nalaganje spletnih strani na mobilnih napravah.

Googlov iskalnik ostaja v tem trenutku najboljša izbira za brskanje po informacijah po spletu in pri podjetju skrbijo, da bo tako ostalo tudi v prihodnje. V zadnjem letu so pri Googlu predstavili veliko novosti, ki omogočajo hitrejše in lažje brskanje po informacijah. Odvisno od vašega iskalnega pojma se lahko pojavijo že na strani z rezultati brez potrebe po kliku na določeno povezavo. Podobno so sedaj storili pri podcastih.

Podcasti predstavljajo izjemno priljubljeno obliko sprejemanja informacij, saj uporabniki, na podoben način kot pri radijskih sprejemnikih, poslušajo predvajane vsebine. Na voljo je velika izbira mobilnih aplikacij, ki ponujajo podcaste iz praktično vseh interesnih področij. Za lažje brskanje oziroma poslušanje so pri Googlu predstavili možnost poslušanja podcastov neposredno v brskalniku. Vse, kar morate za to storiti, je namestiti googlovo aplikacijo oziroma iskalnik in vnesti iskalni pojem. Na strani z rezultati se vam bodo prikazali do trije relevantni zadetki s podcasti in z enim ukazom jih lahko neposredno začnete poslušati. Podcasti delujejo tudi v primeru, da zaprete iskalnik oziroma ugasnete zaslon pametnega telefona.

Najbolj zanimivo pri tem je dejstvo, da se pri Googlu trudijo izboljšati funkcionalnost iskalnika v dobi, ko se ti uporabljajo vse manj. Aplikacije so namreč nadomestile pretežen del brskanja po spletu in z boti, ki prihajajo v širšo uporabo letošnje leto, bo potreba po iskalnikih še manjša. Kot so prikazali pri Facebooku, omogočajo boti izvajanje nakupov in tudi neposredno komunikacijo s podjetji v okviru klicnih centrov. S tem bo potreba po brskanju po spletu še manjša in zanimivo bo spremljati, kako se bodo proti temu borili pri Googlu.


Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Prijavi napako v članku