Računalništvo, telefonija
27.02.2016 14:51

Deli z drugimi:

Share

Poziv vsem računalničarjem – premigajmo se skupaj na Jurčiču

Vse, ki večino dnevov migate pretežno s prsti, pozivamo, da skupaj premigamo tudi svoje spodnje okončine v soboto, 5. marca 2016, na 23. Pohodu po Jurčičevi poti od Višnje Gore do Muljave in Krke. Ker vemo, da vas bodo srbeli prsti tudi med Jurčičevo rekreacijo, smo pripravili nagradno igro. Med vsemi, ki boste objavili kakršnokoli fotografijo s poti in jo skupaj z #jurcicevapot objavili na Facebooku, Instagramu ali Twitterju, bomo izžrebali deset praktičnih in okusnih nagrad. Pet od vas, ki boste med potjo fejsbukali, tvitali ali instagramali, pa bomo na Muljavi prek vseh treh omrežij povabili na Krjavljevo malico. Se vidimo?
23. Pohod po Jurčičevi poti
23. Pohod po Jurčičevi poti

Pohod po Jurčičevi poti

tudi letos vas vabimo na tradicionalni, tokrat že 23. Pohod po Jurčičevi poti, ki bo potekal v soboto, 5. marca 2016, z začetkom med 7. in 10. uro v starem mestnem jedru v Višnji Gori. Letos se bo pohodnikom pridružil olimpijski in svetovni prvak v metu kladiva Primož Kozmus, ki bo svoje izkušnje s poti delil tudi na zaključni slovesnosti na Muljavi.

Na 15 kilometrski poti bodo pohodniki lahko občudovali naravne lepote in bogato kulturno dediščino krajev med Višnjo Goro in Muljavo ter Krko, iz katerih je tudi pisatelj Josip Jurčič črpal navdih za svoje ustvarjanje. Na celi trasi poti bo poskrbljeno za zanimive postanke in okrepčilo. Med drugim si bodo lahko pohodniki ogledali razvaline Starega gradu grofov Višnjegorskih, pri hotelu Polževo pohodnike čaka brezplačno okrepčilo, na najvišji točki na 650 metrih nadmorske višine pa si bodo lahko ogledal zanimivo cerkvico Svetega Duha iz 15. stoletja. Vsi pohodniki bodo ta dan imeli prost vstop v rojstno hišo Josipa Jurčiča z muzejem na prostem na Muljavi. Pohodniki z največ kondicije lahko pohod podaljšajo z Muljave do Krke, kjer bodo za njih odprta vrata Krške jame, obvezen pa bo tudi postanek v nekdanji stari šoli, ki jo je nekoč obiskoval tudi pisatelj Jurčič, danes pa v njej deluje lokalna turistična informacijska pisarna.

Zaključna slovesnost se bo začela ob 11.30 uri, na njej pa bo pohodnike slavnostno nagovoril olimpijski in svetovni prvak v metu kladiva Primož Kozmus. V imenu organizatorjev bosta udeležence pozdravila tudi župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad in predsednik Planinskega društva Polž Aleš Erjavec. Prireditev bo spremljal bogat kulturni program, poskrbljeno pa bo tudi za dobro okrepčilo, lokalni ponudniki se bodo predstavili na stojnicah.

Novost letošnjega leta je posebni vlak Prijetno domače, s katerim bodo imeli pohodnikibrezplačen prevoz do Višnje Gore iz smeri Ljubljane in Novega mesta. Iz Ljubljane in Novega mesta je načrtovan odhod v zgodnjih jutranjih urah, s prihodom v Višnjo Goro okrog 8.00 ure zjutraj.

Za vrnitev z Muljave in Krke proti Ivančni Gorici in Višnji Gori je organiziran avtobusni prevoz, ki vozi od 11. do 16. ure. Prevoz je vštet v plačilo startnine (2 EUR) na začetku poti v Višnji Gori.

Pohod bo organiziran v vsakem vremenu.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku