Računalništvo, telefonija
24.10.2014 13:44
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pozabite na Windows 10! Tu je Ubuntu 14.10

Odprtokodni operacijski sistem Ubuntu 14.10 je pisan na kožo napravam s 64-bitnimi mobilnimi procesorji podjetja ARM.
Odprtokodni operacijski sistem Ubuntu 14.10 je pisan na kožo napravam s 64-bitnimi mobilnimi procesorji podjetja ARM.

Tokrat imamo dobro novico za vse, ki prisegate na izjemno priljubljeni odprtokodni operacijski sistem Ubuntu. Organizacija Canonical je namreč najavila razpoložljivost nove različice priljubljenega operacijskega sistema Ubuntu 14.10 (razvojna oznaka Utopic Unicorn). Novost prinaša nekoliko manj novosti, kot bi pričakovali glede na preteklost, vendar so te več kot dobrodošle, saj povečujejo storilnost, zanesljivost in varnost.

Med večjimi novostmi odprtokodnega operacijskega sistema Ubuntu 14.10 najdemo posodobitve za različne komponente strojne opreme, predvsem pa za 64-bitne procesorje podjetja ARM, in sicer tako v namizni kot strežniški različici. Nadvse zanimiva je tudi funkcionalnost samodejne identifikacije tiskalnikov, ki so na računalnike priključeni prek vmesnikov USB ali so opremljeni z omrežnim priključkom. Tu seveda ne gre spregledati programskega orodja Ubuntu Developer Tools Centre, ki je kot nalašč za razvoj mobilne programske opreme za tablične računalnike in pametne mobilne telefone Android.

Odprtokodni operacijski sistem Ubuntu 14.10 je na voljo za prenos na spletni povezavi bit.ly/Ubuntu-14-10. V primeru težav pri namestitvi ali uporabi novosti pa se po pomoč in nasvete seveda lahko zatečete na forum Računalniških novic (bit.ly/ForumRN).


Prijavi napako v članku