Računalništvo, telefonija
15.04.2018 11:41

Deli z drugimi:

Share

Povpraševanja po Applovem pametnem zvočniku preprosto ni!

Povpraševanje po pametnih zvočnikih Apple HomePod naj bi bilo porazno!
Povpraševanje po pametnih zvočnikih Apple HomePod naj bi bilo porazno!

O pametnem zvočniku HomePod podjetja Apple je bilo povedanega že veliko, saj so mnogi menili, da gre za izdelek, ki naj bi prevetril trg pametnih zvočnikov in pospešil njihovo prodajo. Ovalni in všečni pametni zvočnik je namreč visok 17,8 centimetra in je opremljen s sedmimi visokotonskimi zvočniki. Inženirji so ga obogatili še z Applovim naprednim mobilnim procesorjem A8, ki naj bi izboljšal kakovost zvoka in ravno ta naj bi presegla vse povprečne zvočnike. Apple HomePod zaznava tudi okolico in temu primerno prilagaja izhodni zvok. Bolj glasen kot je prostor, glasnejši postane pametni zvočnik (samodejno) in obratno.

Kot pa vse kaže pametni zvočnik HomePod podjetja Apple še ni prepričal kupcev tovrstnih naprav, saj njihova prodaja ne poteka ravno po načrtih. Zaloge novosti se v Applovih trgovinah namreč vse bolj kopičijo, saj kupci niso pripravljeni odšteti veliko denarja za izdelek, ki ni popoln. Zaradi tega naj bi podjetje Apple zmanjšalo naročila dobaviteljem, a nad novostjo naj ne bi še obupalo. Stranke bi lahko namreč v prihodnje pritegnile izboljšave sistema v obliki nadgradnje programske opreme in boljše umetne inteligence.

Podjetje Apple se lahko iz te neprijetne zagode reši tudi s pripravo cenejše različice pametnega zvočnika HomePad, za katero naj bi bilo treba odšteti med preračunanimi 120 evri in preračunanimi 160 evri. Precej cenejši pametni zvočnik, ki deluje zgolj s pametnimi mobilnimi telefoni iPhoni in storitvijo Apple Music, bi lahko bil med potrošniki veliko bolj zaželen kot zvočnik, ki za veliko več denarja ne ponuja tistega, kar bi moral. Več o cenejšem pametnem zvočniku Apple HomePod pa naj bi bilo znanega kmalu.


Prijavi napako v članku