Računalništvo, telefonija
03.06.2010 09:17

Deli z drugimi:

Share

Povej mi, kateri elektronski poštni predal imaš, pa ti povem, kdo si

Ali opis ustreza vašemu značaju?
Ali opis ustreza vašemu značaju?

Na svetu bomo le s težka našli računalničarja, ki v poslovnem ali zasebnem življenju ne uporablja spletnega elektronskega poštnega predala. Ker pa se računalničarji lahko praviloma prosto odločijo za ponudnika elektronskega poštnega predala, računalničar Matthew Inman trdi, da se lahko na podlagi te odločitve ugotovi, kakšen tip človeka ste.

V kolikor za elektronski poštni predal uporabljate lastno domeno, to pomeni, da imate odlične možnosti postati sposoben in priznan računalničar. Mogoče celo programer ali oblikovalec. Uporabniki elektronskega poštnega predala Gmail verjetno poznate svoje »poslanstvo« za računalnikom. Ko pa vam odpove spletna povezava, jo poskušate najprej ponovno vzpostaviti z večkratnim ponovnim zagonom usmerjevalnika in šele nato se obrnete po družinsko pomoč.

Uporabniki elektronskega poštnega predala Hotmail po vsej verjetnosti uporabljate računalniške sisteme podjetja HP, imate pogoste težave s škodljivimi programskimi kodami in prisegate na socialno mrežo Myspace. Ljubitelji elektronskega poštnega predala podjetja Yahoo pa tekste pogosto pišete z velikimi tiskanimi črkami in prijateljem pošiljate brezvezna verižna pisma.

V kolikor pa prisegate na elektronski poštni predal AOL, potem preden zaprosite za pomoč najprej pomislite na to, da ste računalniško nepismeni. Ko odkrijete novo spletno stran, nemudoma pokličete znanca in mu črkujete naslov. Službeno elektronsko pošto natisnete in jo pogosto odnašate domov.


Prijavi napako v članku