Telefoni
29.04.2016 13:08
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nasvet za oddih: Največji Applov muzej na svetu je v Italiji

Kitajci preko spleta kupili samo 5 mobilnikov iPhone
Kitajci preko spleta kupili samo 5 mobilnikov iPhone

Podjetje Apple nima uradnega prostora, kjer bi se predstavljali pretekli dosežki, ki jih je podjetje predstavilo v svoji 40-letni zgodovini. To pa še ne pomeni, da se na svetu ne nahajajo muzeji, ki prikazujejo razvoj podjetja in produktov vse od začetkov v 70-tih letih do današnjega časa. Največji tak muzej se nahaja v bližnji Italiji v mestu Savona.

Muzej je svoja vrata odprl že leta 2005 in se od takrat naprej razvijal in širil svojo ponudbo. V tem trenutku je na ogled na voljo več kot 1000 računalnikov in vsega skupaj več kot 13.000 ostalih predmetov, kot so na primer tipkovnice, miške in podobno. Na ogled so tudi predmeti, kot so prototipi naprav pred masovno proizvodnjo in osebni predmeti soustanovitelja Steva Wozniaka. Muzej je odprt dva dni na teden, zato se je potrebno predhodno pozanimati, kdaj točno si ga lahko ogledate. To je posledica dejstva, da se njegovi ustanovitelji z upravljanjem ukvarjajo poleg svojih rednih služb in šele sedaj razmišljajo, da bi zaposlili prvega rednega zaposlenega in s tem podaljšali delovni čas.

Pri Applu so neuradno ekipo iz Italije, v zahvalo za njen prispevek, povabili na sedež podjetja v Cupertino in jim tam razkazali notranjost prostorov, kjer se razvija trenutna generacija applovih produktov. Pri tem so bili več kot navdušeni nad širino kolekcije, ki se predstavlja v muzeju. Hkrati pa podjetje ne želi imeti nobenega opravka z zgodovino, saj se po uradnih informacijah ukvarjajo izključno s prihodnostjo.

Več kot dovolj razlogov, da se morebiti odpravite in pogledate zgodovino razvoja računalništva. Poleg applovih računalnikov so namreč na razstavi tudi nekateri modeli drugih podjetij, kot sta Commodore in Atari.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku