Računalništvo, telefonija
15.01.2008 13:21
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Poslovno delovanje Skupina Era v virtualnem svetu Second Life

Skupina Era je v sodelovanju s podjetjem FM Virtual v prednovoletnem času vstopila v virtualni 3-D svet Second Life, kot so to že storila nekatera slovenska podjetja. V njem se znotraj svoje virtualne pisarne v okviru poslovne zgradbe, ki jo postavilo podjetje FM Virtual, predstavlja z nekaterimi najbolj aktualnimi projekti, ki jih izvaja v resničnem življenju. To so podjetniški center MBC, ki zagotavlja ter razvija vrhunske storitve s področja sodobne tehnologije in drugih poslovnih področij; TOP STORITVE, ki zagotavljajo drugačnost in celovitost ponudbe na enem mestu; projekt START:UP SLOVENIJA, pri katerem je Skupina Era eden izmed glavnih pokroviteljev; ter projekt START:UP MAKEDONIJA, pri katerem je Skupina Era soorganizator.

Skupina Era v sicer namišljeni virtualni svet Second Life preslikava svoje poslovne aktivnosti iz realnosti: razvijanje podjetniškega centra MBC, ki deluje znotraj Skupine Era, krepitev obstoječih odnosov s poslovnimi partnerji in pridobivanje novih ter dodatna virtualna podpora projektu START:UP tako za področje Slovenije kot Makedonije in širše JV regije. Zainteresirani kandidati za projekt START:UP bodo lahko na primer svojo prijavo oddali tudi v svetu Second Life.

Start:up Slovenija in Start:up Makedonija
Start:up Slovenija je vseslovensko tekmovanje start-up podjetij, ki želi prepoznati najboljša novoustanovljena slovenska podjetja (start-up podjetja) in njihove ustanovitelje ter jih nagraditi. Tekmovanje Start:up v letu 2008 poteka prvič, organizira pa ga Tovarna podjemov skupaj z Javno agencijo za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI), generalnim pokroviteljem Potezo ter partnerji. Skupaj z lokalnimi partnerji inovativnega okolja Tekmovanje išče najboljša novoustanovljena slovenska podjetja z inovativnimi idejami in globalnim tržnim potencialom.

27. marca 2008 bo znano, katero podjetje si bo s pomočjo najboljšega poslovnega načrta in prepričljive osebne predstavitve pred strokovno komisijo prislužilo laskavi naslov “Start-up leta 2008” ter privlačne nagrade. Skupina Era pa v letu 2008 skupaj s Tovarno podjemov načrtuje širitev tekmovanja na države JV Evrope, najprej v Republiko Makedonijo.

Podjetniški center MBC
Zagotavlja in razvija vrhunske storitve s področja sodobne tehnologije in drugih poslovnih področij z namenom podpore podjetniškim aktivnostim ter partnerjem.
Prednosti MBC so:
– zagotavljati podporno infrastrukturo za uspešno delovanje podpornega podjetniškega okolja (predvsem IKT infrastrukturo, ki bo omogočala virtualno delovanje in učinkovit prenos informacij med udeleženci aktivnosti);
– zagotavljanje učinkovitega podpornega okolja za realizacijo novih podjetniških idej;
– sodelovanje izkušenih menedžerjev in sodelavcev Skupine Era kot mentorjev oz. sodelavcev pri presoji in uresničevanju novih projektov;
– skupina notranjih in zunanjih strokovnjakov, ki skrbijo za razvoj in izvajanje Top storitev:
– model financiranja podjetniških idej in projektov tudi iz sredstev Skupine Era;
– uvajanje novih konvergenčnih tehnologij na vsa področja in trge delovanja.

Na ta način Skupina Era na lasten individualen način odkriva potencialna prodorna podjetja na začetku njihove poti in jim pomaga pri njihovih prvih korakih. Visoko kakovost naših storitev zagotavlja tudi aktivno vključevanje strokovnjakov in praktikov v okviru posameznih projektov.

Top storitve
Top storitve zagotavljajo drugačnost in celovitost ponudbe na enem mestu. V okviru Top storitev se s pomočjo sodobnih metodologij opravi analizo tehnologije ali drugih poslovnih področij ter predlaga splet storitev, ki omogočajo višjo dodano vrednost, nižajo stroške poslovanja, povečujejo prihodke, optimizirajo čas in povečujejo učinkovitost. Prednost Top storitev Skupine Era je, da združuje domače in tuje strokovnjake, ki jih odlikujejo številne izkušnje.

Nabor Top storitev: internacionalizacija poslovanja; prevzemi in upravljanje družb; tržne storitve; kadrovske storitve; reinženiring poslovnih procesov; financiranje projektov in dokapitalizacija družb; razvojno-tehnični inženiring; komunikacijske storitve; izobraževalne storitve; KT storitve; pravne storitve; zavarovalne storitve; finančno-računovodske storitve in revizorske storitve.


Prijavi napako v članku