Digitalizacija
Poslovne rešitve
Programska oprema
23.09.2022 11:26

Deli z drugimi:

Share

Poslovni program, ki vam olajša in poceni poslovanje

Dober poslovni program doda levji delež k optimizaciji poslovanja in nižjim stroškom. Je v veliko pomoč pri vodenju podjetja in poenostavi delovne procese.

Mnogim podjetnikom je področje računovodstva prej nuja kot nekaj, česar bi se z veseljem lotili. V dobi digitalizacije poznamo malo morje računovodskih programov. Kako najti pravega, s katerim boste povečali svojo učinkovitost in hkrati prihranili?

Podjetja potrebujejo POS programe, davčne blagajne in računovodske programe. Najbolje je najti rešitev vse-v-enem. Tako imate vedno pri roki vse, kar potrebujete, s povezanim poslovanjem pa je tudi preglednost bolj transparentna. Enotna rešitev omogoča tudi prilagoditve vašemu načinu poslovanja.

Ključne lastnosti dobrega poslovnega programa

Izhajajmo iz tega, da so si podjetja med seboj zelo različna, zato imajo tudi različne zahteve pri poslovnih programih. Zanje je najbolj pomembno razmerje med samo funkcionalnostjo in ceno. Poleg tega nihče ne želi plačevati za funkcije, ki jih ne potrebuje. Dober poslovni program je prilagojen dejavnosti podjetja.

Gostinstvo: Lokali, gostilne in restavracije potrebujejo prenosne in lahke blagajne, ki omogočajo hitro plačilo, hkrati pa morajo biti povezane z glavno blagajno. Omogočati morajo vodenje prodaje in naročil za neomejeno število miz, hkrati pa tudi delno zaključevanje računov. Potrebujejo tudi izpis računov na več tiskalnikih. Najboljša rešitev za to je poslovni program za gostince.

Frizerstvo: Frizerski saloni potrebujejo predvsem enostavno upravljanje poslovnega programa in cenovno dostopnost. Število produktov navadno ni visoko, potrebujejo pa različne načine sprejemanja plačil in na primer darilnih bonov. Enostavnost in cenovna dostopnost sta značilnosti dobrega poslovnega programa za frizerski salon.

Maloprodaja: Za maloprodajo je značilno, da potrebuje poslovni program za vodenje zalog z vsemi evidencami, šifranti nabavnih in prodajnih artiklov, izdelavo inventur in podobno. Na koncu dneva je pomemben tudi pregled zaslužka po RVC-ju. Za to je prilagojen program za vodenje maloprodaje.

Spletna trgovina: Spletne trgovine so še ena specifična veja prodaje. Pomembna je povezljivost poslovnega programa s spletno trgovino oziroma z izdelki, ki so lahko na zalogi ali pa jih ni. Ravno stalna sinhronizacija zalog prepreči zaplete, ki bi nastali zaradi naročil izdelkov, ki jih spletna trgovina nima na zalogi. Za spletne trgovine je zato najbolj primeren poslovni program za skladiščno vodenje z dodano povezljivostjo z zalogo spletne trgovine.

Hotelirstvo: Ena od najpomembnejših zahtev v hotelih je zagotovo vodenje rezervacij ter beleženje prijav in odjav gostov. Poslovni program Hotelir omogoča celovito vodenje poslovanja turističnega objekta, zato ni primeren zgolj za hotelirje, temveč tudi za tiste, ki oddajajo zgolj nekaj sob.

Drugo: Nekatera podjetja potrebujejo še bolj specifične in prilagojene možnosti. V takšnih primerih morajo najti program, ki najbolj ustreza njihovim željam in potrebam ter ga dodatno prilagoditi. Za tovrstna podjetja je prava izbira program na ključ. Sama integracija je lahko nekoliko dražja, a se dolgoročno splača, ker je delo lažje, hitrejše in bolj pregledno kot sicer.

Programe Birokrat lahko preizkusite brezplačno. Več informacij na www.programi-birokrat.si  in www.birokrat.si. (P.R.)


7 ključnih funkcionalnosti poslovnega programa Birokrat:

  • Prilagojenost in prilagodljivost različnim dejavnostim.
  • Povezljivost s poslovnimi programi, kot so Microsoft Office (Word, Excell, Outlook …), z različnimi bančnimi programi, s programom DURS (eDavki), Ajpes in drugimi programi.
  • Delovanje oblaku, preko katerega lahko do poslovnega programa Birokrat dostopate kjerkoli in kadarkoli.
  • V stiku s časom, saj se vsi programi stalno posodabljajo.
  • Dostopna cena in stroški.
  • Prihranek pri računovodskih storitvah, saj boste določene zadeve na področju računovodstva lahko uredili samostojno.
  • Hitrost uporabe.

Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Birokrat


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več