Računalništvo, telefonija
18.05.2017 09:26
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Poslovni hackathon za nove koncepte mobilnosti

Poslovni hackathon za nove koncepte mobilnosti
Poslovni hackathon za nove koncepte mobilnosti

Podjetje Comtrade Digital Services, vodilni ponudnik storitev na področju razvoja programske opreme in rešitev na področju informacijske tehnologije, v Berlinu organizira poslovni hackathon za inovativne in digitalne koncepte mobilnosti.

Poslovni hackathon je platforma za izmenjavo idej in znanja, ki gradi na konceptu za mobilnost kot storitev (angl. Mobility as a Service ali MaaS). V okviru tega projekta bodo med trajanjem dogodka mednarodne in interdisciplinarne ekipe iskale predloge za nove poslovne modele za digitalni in medsebojno povezan ekosistem na področju mobilnosti kot storitve.

Marko Javornik, podpredsednik in generalni direktor za mobilnost in turizem pri podjetju Comtrade Digital Services je povedal: »Transport se sooča z digitalno transformacijo, ki bo v naslednjih letih korenito spremenila način, kako potujemo od točke A do točke B, še posebej v velikih mestih. Te spremembe zahtevajo pogled izven standardnih okvirov, širše od obstoječih silosov in znanih poslovnih modelov. Menimo, da je poslovni hackathon odlična priložnost, da se nam pri tem inovativnem razmišljanju priružijo zainteresirani posamezniki iz vse Evrope. » Poslovni hackathon je podprlo tudi Veleposlaništvo RS v Berlinu, kot medijski partner pa ga podpira spletna revija Gründerszene s svojo strokovno revijo NGIN Mobility.

Cilj dogodka je razviti možne rešitve za kompleksno tržno situacijo na področju novih konceptov mobilnosti. Izziv, ki ga je treba rešiti, je, kako enakovredno vključiti obstoječe in bodoče udeležence na trgu in doseči ravnovesje znotraj sistema, da se na primer prepreči pogubno konkurenco, nezdrave monopolne situacije oziroma stagnacijo brez napredka. Najboljše možne rešitve bo izbrala in nagradila mednarodna strokovna žirija, v kateri sta tudi Alex Hofmann, namestnik glavnega urednika pri spletni reviji Gründerszene, in David Grant, pojektni vodja za MaaS v podjetju FIA iz Bruslja.

Mednarodni govorniki bodo:

  • prof. dr. Andreas Knie, InnoZ (inovacijski center za mobilnost in družbene spremembe), Berlin;
  • Thomas Zeinzinger, BlockchainHub Graz, Avstrija;
  • Josep Laborda, RACC Automóvil Club, španski avtomobilski klub.

Zakaj mobilnost kot storitev?

Prometni koncepti prihodnosti se morajo bolj osredotočiti na človeka in njegove transportne potrebe ter ponuditi ekosistem za univerzalno mobilnost. Med največje izzive za nove rešitve mobilnosti prištevamo transformacijo od razmišljanja, osredotočenega na vozilo, do modela, pri katerem je v središču končni uporabnik. Razširjena platforma za mobilnost kot storitev na primer združuje individualni transport in javni lokalni promet v integrirano storitev, ki nudi najboljšo prilagodljivost.

Kje in kdaj?

Poslovni hackathon za mobilnost kot storitev se bo odvijal od 9. do 11. junija 2017 v Impact Hub, Friedrichstrasse 246, 10969 Berlin. Dodatne informacije o dogodku in prijavni obrazec so na voljo na spletni strani http://content.comtradedigital.com/business-hackaton.

Comtrade k sodelovanju vabi študente, podjetja in organizacije, ki delujejo na področju mobilnosti oziroma jih to področje zanima in želijo sodelovati pri spreminjanju mobilnosti in s tem naše prihodnosti na bolje.

Kaj je hackathon?

Poslovni hackathon je časovno omejen in strukturiran dogodek, na katerem interdisciplinarne ekipe razvijajo nove ideje za poslovne modele, izdelke in storitve.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem COMTRADE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri COMTRADE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Comtrade EDIT 2017: Poletna šola kot izhodišče karierne odličnosti

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem COMTRADE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku