Varnost
30.05.2023 11:20
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Poskrbite za najvišjo raven varovanja podatkov

V današnjem digitalnem svetu je varovanje podatkov v podjetjih postalo eno izmed najpomembnejših vprašanj. Zato potrebujejo storitve ponudnika, ki mu lahko zaupajo.

Na srečo obstaja širok nabor storitev, ki podjetjem omogočajo vzpostavitev robustnega sistema varovanja podatkov. V članku si bomo ogledali, kako lahko podjetja s kombinacijo različnih storitev kar najbolje poskrbijo za svojo varnost.

Med najpogostejšimi izzivi podjetij so hekerski napadi, izguba podatkov in zagotavljanje skladnosti s predpisi o varovanju podatkov.  

  • Hekerski napadi predstavljajo resno grožnjo. Vzpostavitev učinkovitih varnostnih mehanizmov, kot so požarni zidovi, preverjanje pristnosti in nadzor dostopa, je pri tem ključna.
  • Izguba podatkov se lahko zgodi zaradi tehničnih okvar, naravnih nesreč ali človeških napak. Redno izvajanje varnostnih kopij podatkov in njihovo shranjevanje v varnih in redundančnih okoljih omogoča hitro obnovo v primeru izgube.
  • Skladnost s predpisi, kot je GDPR, je prav tako izredno pomembna. Za zagotavljanje varnosti in zasebnosti podatkov je potrebno skrbno načrtovanje in uporaba ustrezne varnostne tehnologije

Storitve kolokacije in najem virtualnih strežnikov

Ena izmed učinkovitih rešitev za varovanje podatkov je uporaba storitev kolokacije strežnikov v podatkovnem centru. Telemach v svojem najsodobnejšem Tier III podatkovnem centru v Sloveniji zagotavlja varno okolje za širok spekter zahtev poslovnih strank. Kolokacija omogoča podjetjem, da svoje strežnike in druge IT naprave namestijo v zavarovanem in nadzorovanem okolju. S kolokacijo podjetja pridobijo prednosti, kot so redundantno napajanje, stabilna internetna povezava in visoka stopnja zaščite pred nepooblaščenimi dostopi. Poleg tega imajo na voljo tudi strokovnjake za informacijsko varnost, ki skrbijo za redno posodabljanje varnostnih mehanizmov ter nadzorujejo in preprečujejo morebitne grožnje.

Pomemba rešitev, ki jo ponuja Telemach, je poleg vseh naštetih tudi najem virtualnih strežnikov v primeru, ko podjetje potrebuje hitro in cenovno ugodno rešitev. Tako se mu ni treba podati v nakup strežniške infrastrukture. Podjetje lahko poljubno ustvarja in upravlja strežnike brez omejitev pri širitvi ali morebitnem zmanjšanju kapacitet.

Varnostne kopije in obnovitev po katastrofi

Še ena izmed pomembnih storitev za varovanje podatkov je Backup as a Service (BaaS). BaaS omogoča podjetjem, da avtomatizirajo proces varnostnega kopiranja svojih podatkov in njihovo shranjevanje v varnih in redundančnih okoljih. To je ključno za hitro obnovo v primeru izgube ali okvare.

Pri storitvah BaaS ponudniki navadno omogočajo prilagodljivo izbiro intervalov varnostnega kopiranja, shranjevanje podatkov na oddaljenih strežnikih ali v oblaku ter enostavno obnovitev podatkov prek uporabniku prijaznih vmesnikov. Dodatna prednost BaaS je, da podjetja ne potrebujejo lastne strojne opreme za shranjevanje varnostnih kopij, kar zmanjšuje stroške in administrativno breme.

Poleg varnostnih kopij je ključna tudi vzpostavitev načrta za obnovitev poslovanja v primeru izrednih dogodkov. Disaster Recovery as a Service (DRaaS) je storitev, ki podjetjem omogoča hitro obnovo operativnih sistemov, aplikacij in podatkov po izpadu ali katastrofi. Zmanjšuje čas okrevanja in minimalizira poslovne izgube.

Varnostne rešitve za zaščito znotraj podjetja

Poleg zunanje infrastrukture je pomembno tudi zagotavljanje varnosti delovnih postaj in strežnikov znotraj podjetja. Uporaba sodobnih varnostnih rešitev, kot so protivirusni programi, protokolski odzivni sistemi (XDR), napredni požarni zidovi in sistemi za zaznavanje in preprečevanje vdorov (IDS/IPS), je ključnega pomena za zaščito podatkov na teh napravah.

Dodatno je za zagotavljanje celovitosti in zasebnosti informacij treba uporabiti ustrezno politiko gesel, šifriranja podatkov, sistemskega posodabljanja in nadzora dostopa do podatkov.

Telemach kot eden od vodilnih ponudnikov celovitih rešitev

Telemach je eden od vodilnih ponudnikov celovitih rešitev, ki zagotavljajo varnost podjetja na vseh nivojih (on premise, cloud, hibridne postavitve). Njihove visokokakovostne storitve so prilagojene potrebam posamezne stranke. Rešitve omogočajo najvišjo raven varnosti podatkov brez velikih investicij v infrastrukturo in IT-ekipo, strankam pa omogočajo mirno spanje.

Več lahko najdete na www.telemach.si (P.R.)


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEMACH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEMACH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Telemach Slovenija logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEMACH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več