Računalništvo, telefonija
10.08.2020 05:40
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Poseben električni “kiber poltovornjak” za Evropo

Električni poltovornjak Tesla Cybertruck za evropski trg bo manjši od ameriške različice.
Električni poltovornjak Tesla Cybertruck za evropski trg bo manjši od ameriške različice.

Prvi mož Tesle je konec lanskega leta predstavil prvi »kiber poltovornjak« podjetja. Električni poltovornjak Tesla Cybertruck je sicer morda res videti nenavadno, vendar ponuja nekaj osupljivih lastnosti. V njem se namreč lahko vozi do šest potnikov, bil naj bi celo odporen na strele (tako steklo kot ohišje), voznik pa lahko nastavi tudi višino vozila. Nadvse zanimiv poltovornjak podjetja Tesla naj bi lahko prevažal težo okrog 6,5 tone, doseg vozila pa naj bi znašal okoli 800 kilometrov (najzmogljivejši model). Poleg tega lahko do 100 kilometrov na uro pospeši v zgolj 2,9 sekunde, kar je izjemno glede na velikost vozila.

Podjetje Tesla je zdaj napovedalo, da bo za evropski trg pripravilo manjšo različico omenjenega električnega vozila, ki ga bo mogoče brez težav voziti po evropskih mestih. Tudi ameriška različica bo nekoliko manjša od tiste, ki je bila javnosti predstavljena v okviru posebnega dogodka konec lanskega leta. Ta naj bi bila po besedah prvega moža podjetja Tesla za okoli pet odstotkov manjša, saj je zdajšnji model prevelik celo za ZDA.

Pri podjetju Tesla računajo na to, da bodo v evropskem prostoru letno prodali okoli 200 tisoč vozil. Če to primerjamo z več kot tremi milijoni električnih vozil, ki so jih lani prodali v ZDA, je jasno, zakaj je ameriški trg veliko pomembnejši tudi za električni poltovornjak Cybertruck. Kljub temu tudi evropski trg ne gre zanemariti, saj se prodaja električnih avtomobilov povečuje.


Prijavi napako v članku