Telefoni
16.12.2009 14:55
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Portal Android Market dosegel mejo 20 tisočih aplikacij

Na portalu Android Market mrgoli brezplačnih aplikacij za mobilnike s platformo Android.
Na portalu Android Market mrgoli brezplačnih aplikacij za mobilnike s platformo Android.

Čeprav količina pogosto ni povezana s kakovostjo, velja vseeno omeniti, da se je na portalu Android Market v dobrem letu dni nabralo že več kot 20 tisočih raznovrstnih aplikacij. Kljub temu, da je Applov konkurenčni portal App Store v dobrem letu dni vseboval že več kot 50 tisoč raznovrstnih aplikacij, se lahko portal Android Market vseeno pobaha s pomembnim primatom. Na njem namreč najdemo več kot 60 odstotkov programov, ki so povsem brezplačni in na voljo za prosto uporabo.

Na Applovem portalu App Store, kjer je na voljo že več kot 100 tisoč raznovrstnih programskih oprem, pa je slika povsem drugačna, saj na njem najdemo več kot 77 odstotkov programov, ki so plačljivi. Zanimiv pa je tudi podatek, da plačljiva programska oprema predstavlja le 30 odstotkov skupnega prometa prenosov na portalu App Store.

Tu velja še omeniti, da dvajset dni po nakupu določeno aplikacijo aktivno uporablja le še okoli pet odstotkov ljudi. Padec v uporabi je še hujši pri brezplačnih aplikacijah. Glede na podatke raziskovalnega podjetja Pinch Media je App Store močno zasičen z nepotrebnimi in neuporabnimi programi, saj aplikacije daljši čas uporablja komajda en odstotek kupcev, kar pa seveda ne velja za programsko opremo, ki je na voljo na portalu Android Market.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku