Računalništvo, telefonija
23.04.2020 11:35
Posodobljeno 11 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Poroka odslej tudi prek spleta

Pandemija koronavirusa močno spreminja naše navade, vključno sklepanje zakonskih zvez.
Pandemija koronavirusa močno spreminja naše navade, vključno sklepanje zakonskih zvez.

Osebi, ki nameravata skleniti zakonsko zvezo, se morata osebno prijaviti na upravni enoti oziroma drugi sorodni državni ustanovi, na območju katere želita skleniti zakonsko zvezo. Pandemija koronavirusa je to postavila na glavo, saj je gibanje zaradi tveganja okužbe zelo omejeno. Zato ne preseneča, da trenutna epidemija koronavirusa spreminja številne življenjske navade, vključno s sklepanjem zakonskih zvez.

Med najbolj inovativnimi na področju porok, so nedvomno v ameriški zvezni državi New York. Guverner Andrew Cuomo je namreč sprejel poseben odlok, ki dovoljuje poroke prek svetovnega spleta, kar pomeni, da se parom ni treba fizično nahajati v istem prostoru. Poročne slovesnosti lahko potekajo kar prek videokonference (z uporabo storitev kot sta Zoom in FaceTime), preko video klica pa mladoporočenca dobita tudi uradno oziroma zakonsko veljavno poročno listino, torej isto, kot bi jo dobila z običajno poroko na upravni enoti.

Ker se življenje tudi po koncu pandemije najverjetneje še nekaj časa ne bo povsem normaliziralo, o možnosti sklepanja zakonskih zvez preko spleta razmišljajo tudi nekatere druge ameriške zvezne države, morda pa bodo idejo sčasoma sprejeli tudi drugod po svetu. Zanimivo je, da se zakonske zveze v času pandemije sklepajo tudi neuradno. Nedavno se je namreč nek par poročil kar s pomočjo Nintendove nove igre Animal Crossing: New Horizons. Čeprav poroka zakonsko ni veljavna, je požela kar nekaj pozitivnih ocen.


Prijavi napako v članku