Digitalizacija
10.06.2021 07:59

Deli z drugimi:

Share

Popolna rešitev za poslovno e-pošto

Ko govorimo o komunikaciji preko e-pošte, se v podjetjih že dolgo ne ukvarjajo le z najboljšo možno zaščito pred kibernetskimi napadi. Ta komunikacijski kanal moramo nadzorovati z vsemi tehničnimi in organizacijskimi izzivi.

Ko uporabljamo e-pošto v podjetju, redko pomislimo tudi na vse izzive, ki jih ta prinaša. Med drugim je treba upoštevati stroge evropske smernice o varstvu podatkov, v nujnih primerih je treba uporabiti zanesljive rešitve in postopke čim bolj avtomatizirati. V najboljšem primeru je to mogoče doseči z rešitvijo, ki zanesljivo izpolnjuje vse zahteve e-poštne komunikacije na enem mestu. Retarus, münchenski ponudnik storitev v oblaku poleg platforme za varno e-pošto podjetjem ponuja privlačen paket »Made in Germany«.

Retarus Secure Email Platform poleg naprednih zaščitnih, šifrirnih možnosti in možnosti arhiviranja ponuja tudi inovativne mehanizme, kot sta Predelivery Logic in integracija SIEM (sistem za upravljanje varnostnih dogodkov in tveganj). Celotni paket vključuje rešitev za »Retarus Email Continuity« v primeru okvare primarnega e-poštnega strežnika in »Retarus Transactional Email« za množično pošiljanje e-pošte iz aplikacij.

Avtomatizacija in pospeševanje poslovnih procesov

Retarus Predelivery Logic vodjem IT sektorja omogoča nadzor, organiziranje, preusmerjanje in prilagajanje vseh dogodkov e-pošte na podlagi pravil, ki jih natančno določijo. Prilagodljive možnosti omogočajo skoraj neomejene scenarije. Rešitev v oblaku ne ponuja le usmerjanja e-pošte na določene uporabnike, temveč tudi na storitve v oblaku ali neposredno na določene poslovne aplikacije.

Rešitev pomembno prispeva tudi k avtomatizaciji in pospeševanju poslovnih procesov. E-poštno sporočilo je na primer možno obdelati glede na njegovo vsebino in jezik. Tako lahko na primer samodejno predhodno razvrstite dohodna sporočila in jih na primer usmerite v ustrezen oddelek podjetja ali jih ustrezno označite.

Forenzična SIEM integracija

»Retarus Email Security« lahko v realnem času posreduje forenzične podatke, tako imenovane dogodke in jih posreduje vsem orodjem Sistema za upravljanje varnostnih dogodkov in tveganj (SIEM).

Komunikacija brez prekinitve

100 % razpoložljivost je sicer nemogoče doseči, lahko pa se temu približate. V primeru, da odjemalčev e-poštni sistem v celoti odpove, bodisi zaradi varnostnega incidenta, okvare strojne opreme ali začasnega nedelovanja storitve v oblaku, Retarus zagotovi vnaprej nastavljene nabiralnike spletne pošte. Takoj, ko odjemalec sporoči napako, preusmeritev prek sistema »Retarus Email Continuity« zagotovi, da lahko prizadeti uporabniki prek e-pošte še naprej komunicirajo brez prekinitve.

Naj gre za potrditev naročila, spremembo gesla ali sporočilo o stanju – varna in hitra dostava e-pošte igra v poslu odločilno vlogo. Platforma Retarus Secure Email medtem poskrbi za visoko zmogljiv mehanizem množičnega pošiljanja e-pošte iz aplikacij.

Obdelava podatkov v skladu z GDPR

Retarus vse podatke evropskih kupcev obdeluje izključno v evropskih podatkovnih centrih v Frankfurtu, Münchnu in Zürichu. Retarus kot ponudnik storitev v oblaku za podjetja v EU ne uporablja ameriških rešitev podjetij Google, AWS ali Azure. Retarus redno certificirajo tudi analitiki in je 100-odstotno skladen z GDPR.

Podjetje ima več kot 25 let izkušenj z vodenjem, varovanjem in zagotavljanjem pretoka poslovnih informacij. Ponudnik storitev v oblaku s sedežem in podatkovnimi centri v Nemčiji je popoln paket uporabnih funkcij, varnosti in skladnosti. Stranke lahko inovativne storitve modularno prilagodijo potrebam podjetja.

Več najdete na www.mondist.com

Vas zanima več iz te teme?
informacijska varnost digitalna preobrazba

Prijavi napako v članku