Računalništvo, telefonija
22.10.2020 14:49
Posodobljeno 9 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Popoln paket varnostnih rešitev za poslovanje v kriznih razmerah

ESET je na podlagi izkušenj iz prvega vala COVID-19 in dela od doma ponudil prilagojen paket varnostnih rešitev ESET Remote Workforce Offer.
Popoln paket varnostnih rešitev za poslovanje v kriznih razmerah
Popoln paket varnostnih rešitev za poslovanje v kriznih razmerah

V podjetju ESET so na osnovi telemetričnih podatkov o grožnjah in dobrih praksah uporabe kibernetskih varnostnih rešitev oblikovali prilagojen paket varnostnih programov in storitev ESET Remote Workforce Offer. Paket vsebuje vodilno rešitev za zaščito končnih točk, na primer osebnih računalnikov in mobilnih telefonov, ter poenostavlja varovanje podatkov na diskih, v primeru kraje ali izgube računalnika.

ESET Remote Workforce Offer vključuje tudi zaščito za datotečne strežnike v podjetju in napredno dinamično obrambo pred grožnjami z uporabo umetne inteligence v oblaku. Za podjetja je izredno pomebna možnost obvladovanja celotnega sistem z enega mesta. Posebna upravljavska storitev v oblaku skrbnikom za varnost omogoča enostavno nameščanje, natančno nastavljanje ter spremljanje stanja zaščite strežnikov in računalnikov v poslovnem omrežju ter naprav, ki jih zaposleni za izvajanje službenih nalog uporabljajo doma.

ESET Remote Workforce Offer združuje svoje vodilne varnostne programe v zmogljivo, učinkovito in robustno poslovno rešitev:

  • ESET Cloud Administrator
  • ESET Endpoint Security in ESET Endpoint Antivirus (Windows, Mac OS, Linux)
  • ESET Endpoint Security for Android
  • ESET Mobile Device Management for Apple iOS
  • ESET File Security (Microsoft Windows Server, Linux, Microsoft Azure)
  • ESET Dynamic Threat Defense
  • ESET Full Disk Encryption

Zakaj bo okrepili varnost pri oddaljenem delu?

Pri delu od doma so podjetja odprla prej zaprte informacijske sistem za oddaljeno dostopanje. S tem so se močno povečala tveganja, da bi napadalci prek končnih točk, ki niso več ščitene s požarno pregrado in drugimi linijami obrambe prišli do občutljivih poslovnih podatkov.

Julijsko poročilo o informacijskih grožnjah ESET Threat Report Q2 2020 za prvo polovico leta je namreč odkrilo skokovit, kar 10-kratni porast e-poštnih prevar, ki so tarčale predvsem na spletne nakupovalce. Napadalci so se skrivali za enim vodilnih svetovnih logističnih podjetij. Že sedaj je moč opaziti podobne poskuse, kjer se napadalci skrivajo za največjim slovenskim podjetjem za dostavo paketnih pošiljk. Od začetka leta do junija se je za več kot podvojilo število napadov na povezave RDC, prek katerih so se v času izrednih ukrepov uporabniki povezovali z domačih na službene računalnike. V tem času se je še posebej razvilo izsiljevalsko programje, kjer napadalci prodajajo ukradene podatke prek licitacij na temnem spletu.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SI SPLET d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SI SPLET d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SI SPLET d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS s.r.o.

Opavská 6230/29a, Češka, , Tel: +420 596 912 961
Kibernetska varnost oziroma dober varnostni načrt je ključen za zaščito vseh kategorij podatkov pred krajo, izgubo ali okvaro. Sem spadajo občutljivi podatki, osebno prepoznavni ... Več
Zlati partner

Endava

, ,

GOinfo d.o.o.

Prvomajska ulica 37, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 335 07 00
GOinfo d.o.o. iz Nove Gorice je eno izmed prvih računalniških podjetij v Sloveniji, ki je razvilo lastno programsko opremo za vodenje poslovanja v proizvodnih podjetjih na PC platformi, ... Več