Računalništvo, telefonija
13.12.2013 15:10

Deli z drugimi:

Share

Pomnilniški ključ USB za pametne mobilne telefone!

Podjetje Sony je pripravilo pomnilniški ključ USB, ki ga lahko uporabljamo tako na osebnih računalnikih kot pametnih mobilnih telefonih s priključkom mocroUSB. Novost je pisana na kožo predvsem uporabnikom mobilnih naprav Android, saj uporabniki prejmejo priročen program za upravljanje s podatki.
Sonyjev pomnilniški ključ USB za pametne mobilnike lahko uporabljamo tudi na osebnih računalnikih!
Sonyjev pomnilniški ključ USB za pametne mobilnike lahko uporabljamo tudi na osebnih računalnikih!

S sodobnimi pametnimi mobilnimi telefoni lahko počnemo marsikaj, saj lahko na njih poganjamo zanimive računalniške igre z bogato grafiko in raznovrstne programe, dostopamo do svetovnega spleta, zajemamo visokoločljive posnetke, uporabljamo navigacijski sistem GPS ter še bi lahko naštevali. Ker na njih prostora za shranjevanje podatkov relativno hitro zmanjka, so se pri podjetju Sony domislili nadvse zanimive pomnilniške naprave. Ti so namreč pripravili pomnilniški ključ USB, ki ga lahko uporabljamo tako na osebnih računalnikih kot pametnih mobilnih telefonih s priključkom mocroUSB.

Pomnilniški ključ Sony s tržno oznako »USB Flash Drive for Smartphone« bomo zlahka prenašali naokrog, saj tehta le borih šest gramov. Novost je na voljo s kapacitetami do 32 gigabajtov, za prikaz aktivnosti delovanja pa je na voljo priročna dioda LED. Novost je pisana na kožo predvsem uporabnikom pametnih mobilnih telefonov Android, saj uporabniki ob nakupu prejmejo priročno programsko opremo za upravljanje s podatki. Pomnilniški ključ »USB Flash Drive for Smartphone« podjetja Sony je še naprodaj onkraj luže, zanj pa je potrebno odšteti preračunanih 15 (8 GB) oziroma 22 (16 GB) oziroma 46 evrov (32 GB).


Prijavi napako v članku