Trdi diski
30.09.2012 07:33
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pomladite vaš računalnik z novim pogonom podjetja Samsung

Za pohitritev računalnika pogosto potrebujemo zgolj pogon Solid State.
Za pohitritev računalnika pogosto potrebujemo zgolj pogon Solid State.

Če vašemu osebnemu računalniku ali prenosniku primanjkuje hitrosti, to še ne pomeni, da je prišel čas za nakup novega. To nevšečnost vam namreč lahko odpravi že pogon Solid State. Za počasno delovanje računalniških sistemov so namreč ponavadi »krivi« običajni trdi diski s (pre)počasnim branjem in zapisovanjem podatkov. Osebni računalnik in prenosnik bomo zato znatno pohitrili, če se bomo odločili za nakup nove družine pogonov Solid State podjetja Samsung.

Novi pogoni Solid State podjetja Samsung bodo pohitrili tako delovanje operacijskega sistema kot nameščene programske opreme. Pogoni družine 840 so na voljo v dveh različicah. Običajnim uporabnikom osebnih in prenosnih računalnikov je pisana na kožo »družina 840«, medtem ko je zahtevnejšim uporabnikom na voljo »družina 840 PRO«. Slednja je namreč zaradi hitrejših pomnilnikov kos tudi najzahtevnejšim opravilom.

Nova družina pogonov Solid State podjetja Samsung je opremljena z vmesnikom SATA hitrosti šest gigabajtov na sekundo. Za hitro delovanje skrbi še podatkovni krmilnik, opremljen s trijedrnim procesorjem. Zmogljivost novincev pri naključnem branju znaša 98-tisoč IOPSov, pri naključnem zapisovanju podatkov pa 70-tisoč IOPSov. To je več kot dovolj za hitro in zanesljivo poganjanje programske opreme. Za hiter in zanesljiv prenos podatkov med operacijskim sistemom in pogonom Solid State Samsung 840 skrbi namenska programska oprema Samsung SmartMigration. Program Samsung Magician pa upravlja z delovanjem pogona in skrbi tako za »čistočo« kot nadgradnjo strojne kode.

Pogoni Samsung 840 bodo na voljo s kapacitetami od 64 gigabajtov do 500 gigabajtov. Za vstopni model (Samsung 840) bo onkraj luže potrebno odšteti preračunanih 78 evrov, za najzmogljivejšega (Samsung 840) pa preračunanih 470 evrov. Novinci bodo na prodajne police ameriških trgovin zašli v drugi polovici oktobra. Pri nas jih lahko pričakujemo konec oktobra.

Vas zanima več iz te teme?
SSD diski zunanji trdi diski

Prijavi napako v članku