Računalništvo, telefonija
09.02.2011 09:15

Deli z drugimi:

Share

Polno delujoči Linux na konzoli PlayStation 3

Igralna konzola Sony PlayStation 3 je pisana na kožo operacijskemu sistemu Debian.
Igralna konzola Sony PlayStation 3 je pisana na kožo operacijskemu sistemu Debian.

Dobra novica za vse, ki prisegate na odprtokodne distribucije Linux in imate v lasti priljubljeno igralno konzolo Sony PlayStation 3 s strojno kodo različice 3.41. Računalniškemu zanesenjaku s psevdonimom Graf_Chokolo je namreč na vgrajeni trdi disk uspelo namestiti polno delujoč odprtokodni operacijski sistem Debian.

Da gre za izjemen dosežek dokazuje to, da ima odprtokodni operacijski sistem dostop do vseh trdih diskov ter pomnilniških elementov VFLASH in FLASH. Z operacijskim sistemom se lahko povežemo še z upravljavcem za nameščanje popravkov, upravljavcem sistemskih nastavitev in celo z vgrajeno grafično rešitvijo. Najlepše pri tem je to, da tu gre za povsem običajno in nespremenjeno 64-bitno različico Debiana.

Računalniški zanesenjak s psevdonimom Graf_Chokolo bo celoten postopek namestitve polno delujočega odprtokodnega operacijskega sistema Debian objavil najkasneje do konca februarja. Vključno z vsemi potrebnimi programskimi orodji. Najkasneje bo konca pomladi naj bi bil objavljen še postopek, kako namestiti operacijski sistem Debian na igralno konzolo Sony PlayStation 3 s strojno kodo različice 3.55. Ko se bo to zgodilo, boste o tem seveda takoj obveščeni, in sicer tako na spletni strani kot Facebook strani Računalniških novic.


Prijavi napako v članku